nieuws

Facultatieve
Sponsors

"Tijd voor een positief geluid, gebaseerd op een breed verbond"

21 mei 2021

De uitvaartbranche is toe aan een nieuw geluid. Met name een positief en verbindend geluid; zo stellen de initiatiefnemers van de DBVU. De nieuwe Brancheverenging Voor Uitvaartondernemers. Deze vereniging heeft zich tot doel gesteld het borgen van het consumentenbelang en het verbinden van de ruim 2300 uitvaartondernemers. Door het verenigen zal een breder gedragen en positief (tegen)geluid gegeven kunnen worden in zowel politiek als media.

Op 16 mei jl. schreef Annemarie van Gaal in de Telegraaf een pakkend stuk over haar kijk op de uitvaartbranche. Termen als ‘macht, log, complex en duur’ werden daarin niet geschuwd. En terecht, want zij slaat met haar column de spijker op de kop.

Er is genoeg reden vaart te zetten achter de oprichting van DBVU; De Branchevereniging Voor Uitvaartondernemers. Er zijn vele uitvaartondernemers en ZZP-ers die zich niet herkennen in de omschrijving van ‘macht, log, complex en duur’. Juist zij zijn het die gaan voor ‘laagdrempelig, flexibel, transparant en voor het belang van de consument’. Deze partijen zien zich niet gehoord in de bestaande brancheorganisatie. Momenteel is het zo dat slechts 3% van de branche zich vertegenwoordigt ziet in een vereniging. Deze 3% bepaalt momenteel het beleid en krijgt het woord in de media. En dat is niet reëel en allerminst in balans. De ontwikkelingen in de uitvaartbranche van de afgelopen decennia vragen om noodzakelijke verandering. Naast het huidige geluid van de grotere partijen en verzekeraars is het van groot belang dat er een aanvullend geluid komt. Eentje waar alle partijen zich in vertegenwoordigd zien en waardoor het belang van de uitvaartconsument het broodnodige daglicht krijgt. Alle reden dus ons te verenigen en een actieve, positieve koers in te zetten richting de genoemde doelstellingen.

Ben jij ook toe aan een ander en positief geluid over de uitvaartbranche? Vind jij ook dat het beleid in de branche nu teveel wordt bepaald door de grotere partijen? Wil je dit breder gedragen zien? Wil jij je ook als (kleinere) onderneming of ZZP-er jouw stem laten meetellen? Heb ook jij de behoefte bij te dragen aan het consumentenbelang? Meld je dan nu direct aan via contact@dbvu.nl. Je sluit je dan aan bij een groep gepassioneerde ondernemers met hart voor de mens en het uitvaartvak. Samen zorgen we op die manier dat ook jouw stem zal tellen. Zowel bij de politiek als in de media!

Wij als initiatiefnemers hebben de wijsheid niet in pacht. Wel de intrinsieke drive de branche ten goede te beïnvloeden, samen met jou. Dáárom zijn wij, naast leden, op zoek naar kandidaten die zich willen inzetten. Mensen met bestuurservaring, juridische kennis, knowhow én de tijd en wil om zich in te zetten deze brancheorganisatie verder op te zetten en uit te bouwen. Samen sterk in een organisatie die gehoord gaat worden door het positieve geluid. Een nieuwe brancheorganisatie voor alle uitvaartondernemers met een echt oog voor de consument.

Een verbindende groet namens de initiatiefnemers, Annerie Kremer, Sandra Burger, Pieter Dekker, Patty Duijn

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >