nieuws

Facultatieve
Sponsors

Amerikaans bedrijf Return Home wil stoffelijke overschotten omzetten naar potgrond

5 mei 2021

De beslissing over wat te doen met je stoffelijk overschot was lange tijd simpel: begraven of cremeren. Tot nu toe. Want op een industrieterrein nabij de Amerikaanse stad Auburn in de Amerikaanse staat Washington wordt binnenkort het eerste grootschalige 'body-to-eath' faciliteit geopend.

Return Home wil overledenen en nabestaande n een derde keuze bieden: terramation. Dat is de term die oprichter en CEO Micah Truman gebruikt om te beschrijven wat de uitvaartbranche natuurlijke organische reductie noemt. Truman houdt niet van de term 'menselijke compostering'. Terramation dus, een aardse versie van crematie." We willen een woord gebruiken dat mensen het gevoel geeft dat we deel uitmaken van de aarde, en dat we ernaar teruggaan," zei Truman.

"Het verlangen om terug te gaan naar de aarde", vat Truman de filosofie samen. "De wens om niet te vervuilen als je laatste statement is iets groots, en het zal de uitvaartbusiness veranderen". Terramation is niet alleen bedoeld voor degenen die zich met het milieu bezighouden. Sommigen willen gewoon een keuze die verder gaat dan begraven of cremeren, zei hij.

Een rondleiding eind maart door de magazijnachtige faciliteit onthulde dat er werk aan de gang was voor een opening in april. Gezien zijn onzekere openingsdatum, leven Truman's uiteindelijke eerste klanten waarschijnlijk nog.


Washington is de enige staat die natuurlijke organische reductie toestaat, maar het proces lijkt zich naar andere staten te verspreiden. "De hele wereld zal naar ons kijken, wanneer we hiermee van start gaan" zei Truman. Return Home is niet het enige bedrijf dat de dienst aanbiedt. Andere concurrerende bedrijven werken eraan om binnenkort in Washington te openen.

Truman, 50, is nieuw in de uitvaartbranche. Hij heeft een achtergrond in internationale financiën en heeft tientallen jaren in China en andere overzeese locaties gewoond.

Truman, moe van het rondreizen, zei dat de wetwijziging in Washington in 2018 die natuurlijke organische reductie mogelijk maakte zijn aandacht trok. "Ik begon met mijn moeders vrienden te praten, en er was echte interesse bij vele van haar kennissen", zei hij. Dat was het moment waarop hij de mogelijkheid zag te starten in de uitvaartwereld .
"Ik hou van bedrijven die beginnen als een heel kleine golf maar de kans hebben om een ​​enorme golf te worden."


Bron: https://www.thenewstribune.com/news/local/article249844698.html

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >