nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gouda stuurt nabestaanden voortaan een brief

20 mei 2021

Vanaf 1 juni 2021 stuurt de gemeente een brief naar inwoners van Gouda waarvan een naaste is overleden. De brief gaat naar partners (gehuwd of geregistreerd) en de inwonende meerderjarige kinderen. In deze brief worden nabestaanden gewezen op de ondersteuningsmogelijkheden die er in Gouda beschikbaar zijn.

Steunpunten bij overlijden

Alle inwoners van Gouda kunnen terecht bij het sociaal team voor praktische en emotionele vragen die spelen rond het overlijden van een naaste. Medewerkers van het sociaal team zijn opgeleid om te helpen bij vragen rondom overlijden, zowel praktisch als emotioneel. Daarnaast kan het sociaal team de nabestaanden met een specifieke hulpvraag op de juiste manier doorverwijzen. De website goudawijzer.nl biedt veel adressen voor verschillende soorten ondersteuning. Daarnaast kunnen inwoners van Gouda terecht bij Stichting Boek en Troost dat zich via verschillende bijeenkomsten richt op lotgenotencontact.

De juiste ondersteuning

Wethouder Corine Dijkstra: “Als een naaste overlijdt is dat altijd zeer ingrijpend.Er is verdriet om het overlijden, maar er moeten ook praktische zaken geregeld worden. Dit kan ervoor zorgen dat iemand ondersteuning nodig heeft om te verwerken of om zaken te regelen. Op verzoek van de gemeenteraad hebben we onderzocht hoe we als gemeente kunnen zorgen voor ondersteuning voor mensen die iemand hebben verloren. Het is belangrijk om bewoners hierin bij te staan.”

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >