nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw deel Chinese begraafplaats in Zwolle klaar

3 mei 2021


Chinese begraafplaats Zwolle

De uitbreiding van de Chinese begraafplaats op Kranenburg in Zwolle is klaar. Er zijn 229 graven bij gekomen, waardoor het totaal aantal graven uitkomt op 459. De begraafplaats is uitgebreid omdat er grote (landelijke) belangstelling voor is vanuit de Chinese gemeenschap. Naast de extra begraafplekken is er ook een wierrooktafel geplaatst. Vanaf mei 2021 kan er begraven worden op het nieuwe deel.

Ook het gras op het nieuwe deel is ingezaaid. De planten en struiken worden in het najaar van 2021 en het voorjaar van 2022 geplant.

Begraven volgens tradities

Het nieuwe deel en het bestaande deel (aangelegd in 2014) zijn ontworpen in nauw overleg met de Chinese gemeenschap. Daardoor is begraven volgens hun eigen tradities mogelijk. De graven liggen op verschillende terrassen, zodat ze allemaal uitzicht hebben over de vijver. Ook liggen alle graven in de zon. In de Chinese gemeenschap is het gebruikelijk om bij leven al een graf te kopen. Vaak wordt ook dan al een grafmonument ingericht.

Graf reserveren

Wilt u een graf reserveren op de Chinese begraafplaats in Zwolle? Of wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar begraafplaatsadministratie@zwolle.nl(link stuurt een e-mail).

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Zwolle op www.uitvaart-zwolle.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >