nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bestuursleden gezocht voor nieuwe uitvaartbranche-vereniging

10 mei 2021

Een groep uitvaartondernemers heeft de handen ineengeslagen om een nieuwe branchevereniging voor uitvaartondernemingen op te richten. Deze nieuwe branchevereniging wil uitvaartondernemers verenigen en daarmee opkomen voor de belangen van consumenten. Een groep van initiatiefnemers is nu op zoek naar kandidaat-bestuursleden en roept geïnteresseerden op zich te melden.

Sinds (2018) voormalig D66-kamerlid Monica de Boer zich hard heeft gemaakt voor een gemoderniseerde uitvaartwet, zijn er regelmatig gesprekken (geweest) tussen de overheid en de diverse brancheorganisaties. Namens de uitvaartondernemingen zit alleen de BGNU aan tafel. En dat is opmerkelijk want van de meer dan 2400 uitvaartondernemers die er volgens het CBS vandaag de dag actief zijn, zijn er slechts 85 (3,5%) aangesloten bij de BGNU. Het overgrote deel (96,5%) wordt op dit moment niet gehoord door de overheid, noch door de media. 
 
De nieuwe branchevereniging wil een stem geven aan alle uitvaartondernemers en opkomen voor de keuzevrijheid voor uitvaartconsumenten. Zo wil de vereniging iets doen aan alles wat die keuzevrijheid van consumenten beperkt, zoals de koppeling tussen verzorgen en verzekeringen, mortuariabeheer door uitvaartondernemers, etc. De initiatiefnemers willen de kwaliteit in de branche stimuleren op andere wijze dan met keurmerken, certificeringen en verplichte jaarlijkse keuringen.
 
Inmiddels zijn de initiatiefnemers bezig met het zoeken naar de leden voor een oprichtingsbestuur. Herken jij de noodzaak voor een nieuwe branchevereniging, die laagdrempeligheid als kernwaarde hanteert, en wil je daarin een actieve rol spelen? Meld je dan aan via contact@dbvu.nl, ook wanneer je geen bestuurslid wilt zijn maar je wel op een andere wijze wilt inzetten voor de nieuwe branchevereniging.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >