Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Solovoorstelling ‘Doet sneeuw pijn’ eenmalig als online voorstelling

vrijdag 14 mei 2021

Saskia Temmink speelt theaterbewerking naar het aangrijpende boek van Carolien Spaans

De solovoorstelling ‘Doet sneeuw pijn’ is op vrijdag 4 juni om 20.30 uur eenmalig als online voorstelling te zien. Dat maakt productiehuis Solo Stories vandaag bekend.


De voorstelling ging op 27 januari 2020 in première en zou de laatste voorstelling spelen op 4 juni 2020. Vanwege de coronamaatregelen moest de tournee halverwege worden beëindigd. 
Solo Stories en het Zaantheater in Zaandam slaan nu de handen ineen en realiseren op 4 juni alsnog een bijzondere theaterervaring, zodat iedereen die de voorstelling heeft moeten missen, of opnieuw wil beleven, van ‘Doet sneeuw pijn’ kan genieten. 

Actrice Saskia Temmink (o.a. ‘De vloer op’, ‘De 12 van Oldenheim’ en ‘Oud Geld’) speelt ‘Doet sneeuw pijn’.
Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk een online inleiding te volgen van dramaturg Annemiek Lely.
De online voorstelling van ‘Doet sneeuw pijn’ is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Kickstart Cultuurfonds. Kaarten zijn te bestellen via zaantheater.nl.

Regisseur Benno Hoogveld: “We zijn ontzettend blij dat we ‘Doet sneeuw pijn’ op deze manier alsnog aan heel Nederland kunnen laten zien. Juist in deze tijd, waarin veel Nederlanders te maken hebben gehad met verlies en huidhonger, is ‘Doet sneeuw pijn’ een actuele, verbindende voorstelling. Met decor- en lichtontwerper Mike den Ottolander en cameraman Martijn Tervoort creëeren we een kijkervaring die minstens zo intens zal zijn als de voorstelling in het theater was.”


Over de voorstelling


Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding van en liefde voor hun kind.
‘Doet sneeuw pijn’ is een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Een verhaal over een ondenkbaar verlies, maar ook over de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.
‘Doet sneeuw pijn’ is geschreven door Roos Schlikker en Erris van Ginkel en gebaseerd op het gelijknamige boek van Carolien Spaans, dat in augustus 2018 verscheen bij uitgeverij Lebowski. Spaans werkt als freelance journalist voor o.a. Volkskrant Magazine, JAN en de VARAGids. ‘Doet sneeuw pijn’ is haar debuut.
Pers en publiek reageerden enthousiast op de voorstelling. De Volkskrant, Dagblad van het Noorden en Theaterparadijs gaven ‘Doet sneeuw pijn’ ieder 4 sterren. ‘Doet sneeuw pijn’ ontving reacties als “een troostende toneelavond” (De Volkskrant), “raakt recht in het hart” (Noordhollands Dagblad) en “ontroerende theatersolo” (Theaterkrant).


Over Solo Stories


Solo Stories brengt solovoorstellingen gebaseerd op een persoonlijk, waargebeurd verhaal. De voorstellingen worden gespeeld in kleine en middelgrote theaterzalen, met de acteur of actrice zo dicht mogelijk op het publiek. Eerder bracht Solo Stories ‘LEEF!’ (naar het boek van Laura Maaskant, gespeeld door Jamie Grant), ‘PAAZ’ (naar het boek van Myrthe van der Meer, gespeeld door Yora Rienstra), ‘Ma’ (naar het boek van Hugo Borst, gespeeld door Eric Corton en Loek Peters) en ‘Emma wil leven’ (naar de documentaire van Jessica Villerius, gespeeld door Lisse Knaapen). 
Kijk voor meer informatie op www.solostories.nl.


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder