Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Herdenkingspark Westgaarde bestaat 50 jaar: wethouder Touria Meliani hijst op 26 mei de vlag voor het begin van het jubileumjaar.

donderdag 20 mei 2021

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Herdenkingspark Westgaarde officieel werd geopend. Daarom hijst wethouder Touria Meliani op 26 mei samen met General Manager Lars Beckers de vlag om het begin van het jubileumjaar in te luiden. Daarnaast opent directeur Bert de Vries, van het Stadsarchief Amsterdam, een park-expositie met foto’s en korte verhalen. Wie langs de borden loopt, maakt een tijdreis langs een aantal markante momenten uit de geschiedenis van deze bijzondere plek.

Op 26 mei 1971 werd Herdenkingspark Westgaarde officieel geopend door de toenmalige wethouder Polak. Precies 50 jaar later hijsen wethouder Touria Meliani en General Manager Lars Beckers van Westgaarde, de vlag om stil te staan bij dit historische moment. Voor de stad heeft het Herdenkingspark een bijzondere plek, vertelt wethouder Meliani: “Het groen en de natuur maakt Herdenkingspark Westgaarde tot een waardige plek voor het nemen van afscheid, het ophalen van herinneringen of een rustige wandeling. Mooi dat dit herdenkingspark al 50 jaar zo’n belangrijke betekenis heeft voor onze stad.”

Maar natuurlijk willen we deze mijlpaal ook delen met onze bezoekers. Daarom opent directeur Bert de Vries van het Stadsarchief Amsterdam een park-expositie, die de bezoekers over het park voert. “Toen ik langs de expositie liep ging ik even terug in de tijd en werd ik echt geraakt door de gebeurtenissen. De Tenerife ramp, diverse uitvaarten van BN’ers, maar ook de mooie tijdsbeelden uit de jaren ’70 en ’80 spreken mij als liefhebber van moderne geschiedenis zeer aan. Sommige gebeurtenissen lijken als de dag van gisteren, maar het is dan alweer zo lang geleden.”, aldus de Vries.

“Wie jarig is, trakteert”, vertelt General Manager Lars Beckers enthousiast. ”Daarom krijgt iedereen die in de weken na de officiële verjaardag op 26 mei langskomt, een cadeautje om mee te nemen naar het graf of de strooiplek waar een dierbare ligt.” Daarnaast staat er nog meer op de planning om stil te staan bij het 50-jarig jubileum: “Als de omstandigheden het toelaten gaan we tijdens Lichtjesavond in november ook aandacht besteden aan deze bijzondere mijlpaal”, sluit Lars af.

Herdenkingspark Westgaarde | Ookmeerweg 275 | 1067 SP Amsterdam | westgaarde.nl

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder
*/