nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vol Liefde wandelen op begraafplaats Rusthof in Amersfoort

9 mei 2021

Activiteiten

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 mei a.s. wordt het weekend van de Begraafplaats gehouden. Het thema dit jaar is: Begraafplaatsen: vol liefde. Tijdens het Weekend organiseren begraafplaatsen in heel Nederland diverse activiteiten. Op Begraafplaats Rusthof bent u van harte welkom!

Activiteiten

Vanwege corona-maatregelen zijn groepsrondleidingen op de begraafplaats niet mogelijk. Zelfstandig een wandeling maken kan echter wel. Bezoekers kunnen dan zelf ervaren welk mooi terrein er – met vakmanschap, zorg en aandacht – beheerd worden door medewerkers en vrijwilligers. En dat onze begraafplaats iedereen, altijd, in alle stilte en schoonheid verwelkomt. Waar u als bezoekers kunt herdenken en gedenken; niet alleen de personen die daar begraven liggen, maar iedereen die wordt gemist.

Wandelen

Wandelen

Graag nodigen we u uit voor het maken van een wandeling over het gedenkpark: onze begraafplaats. Begraafplaats Rusthof ligt aan de rand van Landgoed Den Treek, en is sinds 1932 in gebruik.

Voor bezoekers van Begraafplaats Rusthof is een gratis plattegrond beschikbaar, waarop de bijzondere plekken van deze begraafplaats gemarkeerd en beschreven staan. De broedhoop voor ringslangen, vele nestkasten maar ook de gebouwen, de bomen, graven en bijzondere monumenten, het landschap: er is veel moois te zien. Het moois is vastgelegd door een medewerker van Rusthof en is als expositie te zien op de rechterhoofdlaan.

Er zijn graven van bekende inwoners van Amersfoort, zoals Wim Jaquet en Toon Tieland. Ook is er een indrukwekkend Sovjet Ereveld waar 865 oorlogsslachtoffers begraven liggen. Via het Ereveld wandelt u naar de oorlogsgraven en het veteranen monument.

We zouden graag zien dat u - in plaats van te wandelen in het stadspark, het bos of de weidevelden, kiest voor een wandeling op onze begraafplaats. Dat bezoek is uw aandacht en tijd meer dan waard.

Informatie

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.cba-amersfoort.nl en op de informatieborden op de begraafplaats. Een plattegrond is gratis te verkrijgen bij de receptie en bij het coffee to go punt (via de rechterpoort, rechts langs het gebouw) Ook kunt u de plattegrond downloaden via de website. Heeft u vragen dan kunt u mailen naar MSL.vanHees@amersfoort.nl of belt u naar 033-4613603 (09.00 -13.00 uur) en vraagt u naar mevr. L. van Hees.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Amersfoort op www.uitvaart-amersfoort.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >