Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Cursus LEEF! laat je leren van de dood

vrijdag 21 mei 2021

Onze sterfelijkheid is de sterkste motivator om alles uit het leven te halen. Niemand wil immers aan het einde van het leven spijt hebben over dingen die hij/zij niet gedaan heeft. Door je af en toe bewust te zijn van je eigen sterfelijkheid, kun je je leven daadwerkelijk mooier, intenser en waardevoller maken. De cursus LEEF! is hiervoor ontwikkeld: sta even stil bij de dood en verbeter daardoor de kwaliteit van je leven.

Mogelijk ken je de uitdrukking: ‘If you can’t beat them, join them’. De dood is ook zo’n ‘them’. Je kunt de dood niet verslaan. Maar je kunt de dood wel inzetten als een hulpmiddel, motivator of spiegel om een bewuster, intenser en mooier leven te leiden. Dát gebeurt met de cursus LEEF!

De cursus geeft in 14 online lessen op een toegankelijke, liefdevolle en soms confronterende wijze inzicht in wat er voor jou echt toe doet in het leven. Iedere les telt minstens één doe- of denkopdracht. De cursus helpt jou je leven aan te scherpen, zodat je precies het leven leeft dat bij jouw wensen past. Toegegeven: je sterfelijkheid verdwijnt er niet door, maar je leert wel die sterfelijkheid te gebruiken om alles uit je leven te halen.

Je kunt de cursus in eigen tempo volgen. Er is de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen met mede-cursisten via een besloten Facebook-groep.

De cursus is ontwikkeld door Bureau MORBidee, een communicatie- en adviesbureau dat zich al vele jaren exclusief op communicatie over het levenseinde richt. Eerder ontwikkelden zij kaartspellen als Kaartjes van Betekenis en Heeft de dood een kleur? Ook schreven zij een waardevolle gids over wat te zeggen bij rouw en verlies (Ik weet niet wat ik zeggen moet, verschenen bij uitgeverij Ten Have).

Url van de cursus: https://bureaumorbidee.e-ducatie.online/

Meer informatie:
Bureau MORBidee (bureaumorbidee@gmail.com en 06-55527290.)

Ervaringen

“Na het volgen van deze cursus heb ik mijn huis in de verkoop gezet. De cursus liet me zien dat het een ongewenst blok aan mijn been was. Nu woon ik op een plek die veel beter bij mij past.”

Sanne

“Na het zien van die opdracht kreeg ik een big smile op mijn gezicht. Toch bleek het lastiger dan ik dacht. Het werd een opdracht om even over te mijmeren: wat vind ik leuk in het leven, en waar wil ik vanaf?”

Vera

“Het resultaat van de les ‘In Memoriam’ heb ik gedeeld met een paar familieleden. Ze stonden eerst raar te kijken, maar vonden het uiteindelijk allemaal heel mooi. Op naar meer rust rondom de dood, minder angst en meer leven!”

Diana

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder