nieuws

Facultatieve
Sponsors

Concerto in Memoriam op 2 juni in teken van jubileum

23 april 2013


Op zondag 2 juni vindt in het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) het Concerto in Memoriam plaats. Met een bijzondere invulling van het muzikale programma staat het herdenkingsconcert in de open lucht dit jaar in het teken van 125 jaar begraafplaats en 100 jaar crematorium.

Omdat Westerveld iedereen de mogelijkheid wil bieden hun dierbaren te gedenken is het concert vrij toegankelijk. Het Concerto in Memoriam begint om 14.00 uur. Iedereen is welkom.

125 jaar begraafplaats – 100 jaar crematorium

Het is dit jaar 125 jaar geleden dat Begraafplaats Westerveld in 1888 gesticht werd. In 1913 – en dus 100 jaar geleden - bouwde de Koninklijke Facultatieve op de begraafplaats het eerste crematorium in Nederland. Ter gelegenheid hiervan wordt een boek over de bijzondere historie van Westerveld samengesteld. Ook is er een unieke cd opgenomen met daarop een selectie van de meest vertolkte muziek tijdens een uitvaartplechtigheid in de afgelopen 125 jaar.

Concerto in Memoriam - afscheidsmuziek door de jaren heen

Sinds 1994 leverde tal van koren, orkesten en sprekers, waaronder majoor Bosshardt, Jan Terlouw en Prinses Irene van Lippe – Biesterfeld een indrukwekkende bijdrage aan het Concerto in Memoriam. Dit jaar staat afscheidsmuziek door de jaren heen centraal. Zo worden onder meer het Largo, het Slotkoor uit de Matthäus Passion en het Ave Maria ten gehore gebracht, maar ook nummers als Amazing Grace, Land of Hope and Glory, Het Dorp, Candle in the Wind, Afscheid nemen bestaat niet en Time to say Goodbye.

De muziek wordt uitgevoerd door het internationaal bekende Westlands Mannenkoor onder leiding van Hans de Wit, het talent van het Atheneum Kamerorkest (Koninklijk Conservatorium) en de solisten Lilian Farahani en Rutger de Vries. Tijdens het Concerto in Memoriam spreekt de burgemeester van Velsen, de heer F.M. Weerwind, een Woord van Troost.

“Ik ben er van overtuigd dat het wederom een indrukwekkend concert wordt”, zegt Carla Bosua-Westerman, directeur van Westerveld. “De sfeer, de muziek en natuurlijk het monumentale gedenkpark zelf zorgen voor een uniek herdenkingsmoment. Wij zijn bovendien vereerd dat de burgemeester van Velsen dit jaar wil spreken. Daarbij vind ik het bijzonder dat wij als 125/100-jarige dit jaar niet alleen mogen samenwerken met het ervaren Westlands Mannenkoor, maar óók met jonge muzikale toptalenten uit maar liefst zeven verschillende landen.”

Eerste crematorium van Nederland

Begraafplaats & Crematorium Westerveld - inmiddels Rijksmonument - maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. De kernactiviteiten van 'de Facultatieve Groep' (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is de Groep op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >