nieuws

Facultatieve
Sponsors

Meeste Nederlanders denken na over eigen uitvaart

18 april 2013


Uitvaartorganisatie Monuta heeft een onderzoek gedaan naar de uitvaartwensen van Nederlanders. Uit dat onderzoek is naar voren gekomen dat de meeste Nederlanders nadenken over hun eigen uitvaart. Ze willen vooral zelf bepalen welke muziek er wordt gedraaid, dat meldt Metro.nl.

Hoe ouder we worden hoe meer we nadenken over hoe onze eigen uitvaart er uit moet zien. Van de mensen boven de 50 jaar is 64 procent wel eens bezig (geweest) met zijn/haar uitvaart. Bijna de helft van de jongeren denkt er ook wel eens over na.

Monuta heeft 1000 mensen gevraagd naar hun uitvaartwensen. Bijna driekwart van de ondervraagden geeft aan dat de uitvaart moet passen bij hem of haar. De meeste mensen geven aan dat ze zelf een derde van de uitvaart willen regelen. Het gaat dan om de keuze waar men begraven of gecremeerd wordt en welke muziek er gedraaid moet worden. De nabestaanden mogen de bloemen zelf uitkiezen. De meeste ondervraagden vinden dat de uitvaartverzorger de catering moet regelen.

20% wil uitvaart zonder uitvaartondernemer

Uit het onderzoek blijkt dat 1 op de 5 Nederlanders de uitvaart het liefst helemaal zelf regelen, zonder tussenkomst van een uitvaartverzorger. Maar deze mensen geven tegelijkertijd wel aan dat ze niet weten of dat mogelijk is.

Monuta lanceerde eerder deze week een nieuw online draaiboek op haar website. Dit draaiboek helpt mensen die zelf een deel (of alles) van de uitvaart willen regelen.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE