nieuws

Facultatieve
Sponsors

Coöperatie DELA neemt Crematorium Den en Rust en Tap Uitvaartzorg over

Uitbreiding diensten voor leden in regio Utrecht - Amersfoort

18 april 2013


Per 19 april neemt coöperatie DELA de aandelen van familiebedrijf Tap Uitvaartzorg over. DELA breidt zo uit met de natuurbegraafplaats en het vooraanstaande crematorium Den en Rust, en vier uitvaartcentra op de Utrechtse Heuvelrug. Alle 70 personeelsleden van Tap Uitvaartzorg behouden hun baan.

Voor coöperatie DELA is de overname van strategisch belang. Joris Huizinga, directielid: “DELA is een coöperatie van ruim drie miljoen leden. We streven ernaar uitvaarten van onze leden zoveel mogelijk met eigen faciliteiten uit te voeren. DELA heeft vestigingen in onder meer Utrecht en Amersfoort. Door de overname kunnen we onze leden nu ook in het gebied tussen Utrecht en Amersfoort hoogwaardige dienstverlening vanuit eigen vestigingen bieden. Bovendien is Tap Uitvaartzorg een bekende en zeer gerespecteerde onderneming, in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg. De overname is daarmee zowel geografisch als kwalitatief van toegevoegde waarde.”

Familiebedrijf

In 1923 werd het familiebedrijf Tap Uitvaartzorg opgericht. De vierde generatie Tap en haar 70 medewerkers verzorgen vanuit vier vestigingen uitvaarten in Bilthoven, Utrecht, Zeist en Doorn. Daarnaast beschikt de onderneming over de idyllische natuurbegraafplaats en het fraaie crematorium Den en Rust. Het monumentale crematorium, in 1936 ontworpen door architect F.J.A. den Tex, is beroemd vanwege de gebrandschilderde engel van glas-in-lood kunstenaar Nico Schrier en heeft een prachtig uitzicht op de oude beukenlaan dat elk seizoen anders kleurt. De familie Temming-Tap is verheugd dat coöperatie DELA de activiteiten voortzet. Guus Temming en Natalie Temming-Tap: “Het belang van onze medewerkers en ons levenswerk willen wij optimaal waarborgen. In coöperatie DELA hebben wij in onze ogen de beste overnamekandidaat gevonden. Wij weten dat we ons mooie bedrijf in goede handen achterlaten.”

Kwalitatief mooie aanvulling

De vier uitvaartcentra en natuurbegraafplaats en crematorium Den en Rust zijn een kwalitatief mooie aanvulling op het bestaande aanbod van vestigingen van coöperatie DELA. Huizinga: “Deze vestigingen passen geografisch precies in die gebieden waar wij graag aanwezig willen zijn. Daarnaast breiden we onze dienstverlening verder uit. Tap verzorgt namelijk al meer dan veertig jaar het vervoer van overledenen vanuit het buitenland naar Nederland en andersom. Zij werken daarbij nauw samen met ANWB. Op deze manier krijgt coöperatie DELA de repatriëring nog meer in eigen hand.”

Over DELA

Zo’n 150 vestigingen, 2.100 medewerkers, 40.000 uitvaarten per jaar en 3,6 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 76 jaar tegen een eerlijke prijs met begrafenis, crematie, repatriëring, opvang, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is DELA’s ambitie dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een ‘Great Place to Work’, heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE