nieuws

Facultatieve
Sponsors

Aanleg Chinese begraafplaats Zwolle van start

11 april 2013


begraafplaats in China

In Zwolle is een begin gemaakt met de aanleg van een Chinese begraafplaats op begraafpark Kranenburg. Binnenkort kunnen Chinezen in Zwolle geheel volgens eigen traditie begraven, dat meldt RTV Oost.

De Chinese traditie schrijft voor dat overledenen schuin omhoog worden begraven met uitzicht op het water. Om dat mogelijk te maken wordt een vijver aangelegd en zullen de graven trapsgewijs worden gerealiseerd. Er wordt ook een pagode gebouwd op de Chinese begraafplaats. Een pagode is een gebouw dat traditioneel gezien vaak gebouwd wordt bij boeddhistische tempels in Azië. Het is een soort toren die uit verschillende (steeds kleinere) verdieping bestaat.

Saillant detail bij dit nieuws is dat het in China sinds enkele jaren op veel plaatsen verboden is om overledenen te begraven. Door ruimtegebrek op de begraafplaatsen is er een crematieplicht ingesteld in veel steden en provincies. De overheid is zelf begonnen met het verstrekken van subsidie als nabestaande de as van hun dierbare laten verstrooien in zee.

Film: Nieuwsitem RTV Oost
Get Microsoft Silverlight

Eerder relevant artikel:
In China is geen plek meer om te begraven – 7 april 2013

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE