nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bedrijven moeten stoppen met versturen reclame naar overledenen

9 april 2013


De regeringspartijen VVD en PvdA willen de wet aanpassen om er voor te zorgen dat er geen reclamepost meer verstuurd kan worden naar overledenen. De partijen willen dat de stichting Postfilter toegang krijgt tot de basisadministratie van de gemeentes.

De stichting kan er dan voor zorgen dat de overledene wordt aangemeld in een soort van ‘stuur-me-geen-post’ register. Bedrijven zorgen met hun reclames nog al eens voor ellende bij nabestaanden. De Tweede Kamer zal het voorstel dinsdagavond bespreken. Onderdeel van de discussie zal de privacy van burgers zijn. Eerder is namelijk besloten dat juist bijna geen enkele instantie meer bij de gegevens van burgers mag komen.

Twitter

Het onderwerp over de post voor overledenen wordt inmiddels ook veelvuldig besproken op Twitter. Cabaretier Wim de Bie vraagt in een tweet: ‘Kun je ergens kenbaar maken dat je als overledene nog wel graag post wilt ontvangen?’ Verder heeft De Bie ook nog een nieuwe uitvaartrend ontdekt: een grafsteen met brievenbus en papierversnipperaar.

Reageer op dit artikel

Reacties:


13 april 2013 om 19:53

W.Stienes

Bedrijven moeten ook stoppen met het ongevraagd versturen van reclame voor grafmonumenten. Sinds de dood van mijn moeder krijgen wij ongevraagd post met foldermateriaal voor een grafmonument. AASGIEREN ZIJN HET !
We zijn best wel in staat om een bedrijf te vinden waar we terecht kunnen voor een grafmonument voor het graf van mijn moeder.


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE