nieuws

Facultatieve
Sponsors

Eervolle erkenning voor ‘750.000 herinneringen’

15 april 2013


Mariska Hulscher en Lodewijk Hoekstra plantten herinneringsbloem

Uit 28 inzendingen in de categorie ‘creatief’ bereikte coöperatie DELA tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Gouden Giraffe de top 3. Goud werd het niet, maar met het evenement ter herinnering aan 750.000 overledenen op de Floriade heeft DELA een eervolle erkenning gekregen voor haar betekenisvolle rol richting haar leden.

‘750. 000 herinneringen’
Sinds het ontstaan in 1937 heeft coöperatie DELA ongeveer 750.000 uitvaarten verzorgd. Martin Kersbergen, woordvoerder DELA: “Met ons goededoelenfonds wilden we deze 750.000 overledenen op een bijzondere wijze herinneren in ons jubileumjaar. Het is niet eenvoudig om in deze context los te komen van het verdriet en een sympathiek en laagdrempelig evenement te ontwikkelen, waarin mooie herinneringen centraal staan. Nauta Evenementencommunicatie bedacht een prachtig concept om een 'monument' te maken van 750.000 bloembollen op de Floriade in Venlo.”

Meerdere lagen
Bram Nauta: “Het eerste idee groeide uit tot een event met steeds meer lagen, net als bij een bloembol. Een eerste bol werd geplant door leden uit de eerste generatie en de oudere generatie. Daarnaast ontstond het idee om een eigen bloem te kweken. Het werd de DELA75Dahlia. Aan het einde van dit jaar zijn de bollen in grote oplage gereed.

Bijzondere waardering
Martin Kersbergen: “We zijn trots op de bijzondere waardering die we van de jury van de Gouden Giraffe mochten ontvangen. We lieten met dit evenement zien dat het mogelijk is om met een relatief moeilijk onderwerp vele mensen, jong en oud, te bereiken. Leden van coöperatie DELA werden bij het bollenveld bij de Floriade in Venlo ontvangen om vervolgens zelf een bloembol met een persoonlijke herinnering te planten ter nagedachtenis aan overleden dierbare. Mensen die er niet bij konden zijn, konden ook online een bloembol planten met daarbij een herinnering aan een dierbare. En inmiddels hebben al meer dan 6.000 leden bloembollen van onze speciale jubileumbloem besteld.

Gouden Giraffe
De Gouden Giraffe wordt toegekend aan bedrijven en personen in de Live Communication branche die regelmatig hun nek uitsteken: door een sterk, origineel, gewaagd, resultaatgericht, effectief en/of maatschappelijk verantwoord concept te bedenken voor de realisatie van een succesvol evenement, beurs of congres. Uit de 28 inzendingen voor de categorie 'creatief' kregen zes kanshebbers de mogelijkheid hun case live aan de jury te presenteren. Hieruit zijn drie genomineerden gekozen, waarvan Nauta Evenementencommunicatie met de coöperatie DELA-case er één was.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE