nieuws

Facultatieve
Sponsors

Terneuzenaren ‘gedwongen’ om te kiezen voor crematie

3 april 2013


Begrafenisondernemer John Tollenaar maakt zich zorgen over het voorstel van de gemeente om de begraafplaatskosten te laten stijgen. Steeds meer mensen kunnen de kosten van een begrafenis niet meer dragen en kiezen daarom gedwongen voor een crematie. Tollenaar zegt in het Reformatorisch Dagblad dat hij bereid is zijn prijzen te verlagen als het gemeentelijk tarief omhoog gaat.

‘Die kosten neem ik graag voor lief. Dit klinkt misschien raar uit de mond van een ondernemer, maar ik voel me hiertoe verplicht. Wij hebben het recht niet om te cremeren. Deze totale vernietiging is alleen aan God voorbehouden.’

Het Reformatorisch Dagblad heeft een uitgebreid artikel gepubliceerd over de hoge tarieven in Terneuzen. De gemeente wil de begraafkosten graag zo kostendekkend mogelijk houden en zegt dat ze niet anders kan dan het tarief maar weer te verhogen. Maar voor de gewone burger die eigenlijk begraven wil worden wordt het zo wel heel moeilijk om nog een graf te kunnen betalen. In het artikel worden ook een aantal suggesties gedaan om de kosten omlaag te brengen. Zo zou de gemeente kunnen besparen door begraafplaatsen af te stoten. Maar de verantwoordelijk wethouder zegt na onderzoek louter negatieve voorbeelden te kennen van marktovername.

U kunt het hele artikel lezen op de website van het Reformatorisch Dagblad.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE