nieuws

Facultatieve
Sponsors

Politie plaatst bewakingscamera’s op begraafplaats

31 oktober 2011


Stockfoto: BDK Media

De Belgische politie heeft vijf bewakingscamera’s geplaatst op een kerkhof in Scherpenheuvel-Zichem. Op deze manier hoopt men een einde te maken aan vernielingen en diefstal op de begraafplaats, dat meldt het Nieuwsblad. In de afgelopen tijd zijn er verschillende grafornamenten beschadigd.

De politie van de zone Demerdal beschikt over vijf mobiele bewakingscamera’s. Deze zijn allemaal geplaatst op het kerkhof want ‘de vandalen moeten beseffen dat dit niet door de beugel kan’, aldus burgemeester Claes. De politie hoopt dat de camera’s een afschrikkende werking hebben. Mocht dat niet het geval zijn dan kunnen de dieven en vandalen aan de hand van de beelden worden opgepakt en vervolgt. Omdat het bijna Allerheiligen is doen nabestaanden hun best om de graven er netjes en verzorgt uit te laten zien. Helaas zijn er grafrovers die deze periode aangrijpen om spullen te stelen op begraafplaatsen.

Ook in andere plaatsen in de regio zijn de afgelopen tijd graven vernield. Op een begraafplaats in Boortmeerbeek gingen vandalen pas aangeplante bloemen bij een graf te lijf met een schop. Op dezelfde begraafplaats vernielde onbekenden ook de foto op de urn van een kort geleden overleden man. Ze vernielde de foto met een scherp voorwerp.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >