nieuws

Facultatieve
Sponsors

Meer activiteiten op wereldlichtjesdag

19 oktober 2011


Op wereldlichtjesdag, een dag waarop overleden kinderen worden herdacht, wordt op meer dan vijfentwintig locaties in Nederland initiatief genomen om wereldlichtjesdag naar een landelijk niveau te tillen. De reacties van de deelnemers zijn enthousiast. Er is kennelijk voor velen behoefte om deze herdenking mee te maken.

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag worden om 19.00 uur plaatselijke tijd, over de hele wereld, kaarsjes gebrand ter nagedachtenis aan overledenkinderen (jong en oud). De wereld wordt zo even, letterlijk, wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. Je bent even niet alléén bent met je verdriet.

Omdat het aansteken van de kaarsjes op dezelfde tijd in verschillende tijdszones gedaan wordt, zal er een golf van licht over de aarde gaan. Dit jaar is het op zondag 11 december om 19.00 uur.
We hopen dat u thuis in uw eigen omgeving, of samen met ons, een kaarsje aansteekt.

In Helmond is de herdenking in het kapelletje van Binderen, Binderen 2. De inschrijving is gratis. Als u een naam van een kind genoemd wilt hebben, nodigen wij u om 18.30 uur uit deze op te geven. Opa’s, oma’s, ooms, tantes, broertjes, zusjes zijn welkom en als u zich op een andere manier verbonden voelt, natuurlijk ook.

Na de bijeenkomst is er de mogelijkheid in het Jan Vissermuseum een kopje koffie, thee of ranja te drinken. Wereldlichtjesdag wordt gehouden op meerdere plaatsen in Nederland.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >