nieuws

Facultatieve
Sponsors

Noorderbegraafplaats wordt “Nieuwe Noorder”

25 oktober 2011


Foto van Emiel van Lint

Deze week is begonnen met de nieuwbouw voor de Noorderbegraafplaats in Amsterdam-Noord. De nieuwbouw omvat een nieuwe aula, condoleance- en ontvangstruimte, een kantoor, een crematorium en een opbaarcentrum. De bouw neemt iets meer dan één jaar in beslag en is in de tweede helft van 2012 gereed.

De Noorderbegraafplaats blijft gedurende de gehele bouwperiode normaal in gebruik. Met de aannemer zijn afspraken gemaakt om overlast tijdens de diensten te voorkomen.
Voor bezoekers blijft de begraafplaats toegankelijk via een tijdelijke ingang op de Buikslotermeerdijk.Portefeuillehouder Willem Paquay: “Ik ben erg blij dat de vernieuwing van de begraafplaats en de realisatie van een crematorium nu begonnen is. Want de begraafplaats was dringend toe aan een grondige renovatie. En daarbij komt, veel mensen die in Noord wonen willen hier na overlijden ook begraven of gecremeerd worden.”

“Om onze dienstverlening te verbeteren en ook om efficiënter te werken gaan we nauw samenwerken met de andere hoofdstedelijke begraafplaats, de Nieuwe Ooster. Als symbool van die samenwerking krijgt de Noorderbegraafplaats volgend jaar bij de opening van de nieuwbouw de naam ‘de Nieuwe Noorder’. “

Portefeuillehouder Jeroen van Spijk van stadsdeel Oost: “De gemeentelijke begraafplaatsen slaan vandaag de handen ineen om Amsterdamse nabestaanden een grotere keuzevrijheid en een nog betere dienstverlening te bieden.”

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE