nieuws

Facultatieve
Sponsors

Veel misverstanden over overlast van crematorium

25 oktober 2011

Een nieuw crematorium in Weesp zal niet zorgen voor overlast, dat zegt Norman van der Loop van Uitvaartverzorger DELA in het Weesper Nieuws. DELA wil een nieuw uitvaartcentrum met crematorium bouwen bij begraafplaats Carspelhof. Omwonenden zijn daar tegen omdat ze overlast vrezen.

Een crematorium in deze tijd heeft geen grote schoorstenen meer waar rook uit komt. Alles wordt intern gefilterd waardoor er geen ongewenste deeltjes of luchtjes worden uitgestoten. In het artikel zegt Van der Loop dat er veel onzin wordt verkondigd over de overlast die een crematorium zou veroorzaken. Hij zegt iets gelezen te hebben over industriƫle uitstraling of omvang, maar dat is in werkelijkheid helemaal niet aan de orde. Volgens Van der Loop wil hij heel graag het gesprek aan gaan met tegenstanders maar krijgt hij daarvoor onvoldoende de gelegenheid.

Volgende maand zal de gemeenteraad een definitief besluit nemen over de bouwplannen bij de begraafplaats.

Reageer op dit artikel

Reacties:


23 februari 2014 om 16:20

Quincy Lima

Beste mevrouw/meneer,

in dit stukje wordt er verteld dat de crematoriums in deze tijd, geen grote schoorstenen meer heeft waar rook uit komt. Zou u mij kunnen vertellen wat dan de maximale hoogte bedraagt, van een schoorsteen op dit moment voor een platdak?

Met vriendelijke groet,

Quincy Lima


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE