nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kunst voor-bij de dood

3 oktober 2011


De laatste dagen van oktober staat Bergen weer in het teken van de Kunst10daagse. Ook dit jaar worden de overleden Bergense kunstenaars niet vergeten en zal hun leven en werk op een bijzondere manier onder de aandacht worden gebracht.

Net als vorig jaar zal ook deze keer de sfeervolle avond Kunst voor-bij de dood georganiseerd worden. Op woensdag 26 oktober start deze avond om 17.30 met een fakkeloptocht vanaf de Ruïnekerk. U kunt meelopen, maar ook meerijden met het gezellige oldtimerbusje, dat de rest van de avond om het half uur van en naar de begraafplaats zal rijden.

De gidsen Wim van der Graaff en Hans van Marwijk zullen vanwege de grote belangstelling afgelopen jaar deze keer op meer tijden met de gasten langs de graven van onze Bergense kunstenaars wandelen. Bezoekers worden verrast met verhalen en zang van Naomi Stern, Maathe Commerina Boot en Dick van Hoeve en kunnen onderweg genieten in het theetentje van een lekker kopje warme thee.

Marijke van der Hilst inspireert bezoekers om, als zij dit willen, in het verlichte labyrinth te lopen. Met de dag van Allerzielen in het vooruitzicht, is dit een bijzondere manier om een dierbare te herdenken. Een labyrint is anders dan een doolhof. In een labyrint is een pad dat, als je het blijft volgen, je naar het midden leidt. Je kunt je eraan overgeven en erop vertrouwen dat je al slingerend in het centrum komt. Velen zeggen dan ook, dat een labyrint een metafoor is voor je levensweg. De weg terug is naar buiten begeven, terug naar het gewone leven en weer loslaten. Dit kan een hele bijzondere ervaring zijn.

Er is nog ruimte voor kunstenaars om, samen met de bezoekers, deze avond creatief in te vullen. De organisatoren Arjan Kos van de begraafplaats en Gijsje Teunissen van CHARON Uitvaartbegeleiding nodigen nabestaanden uit om het graf van hun dierbare op de algemene begraafplaats op deze avond in het licht te zetten.

U kunt op deze avond natuurlijk ook op eigen gelegenheid over de sfeervol verlichte begraafplaats lopen. Naast het labyrinth zijn er nog diverse andere mogelijkheden om uw eigen dierbare overledene te herdenken. Op het kunstplein staat de hele avond een warm drankje of soep voor u klaar en kunt u met andere belangstellenden nog even napraten over kunst van voorbij en in de toekomst.

Meer informatie?
Neem dan contact op met: Gijsje Teunissen van Charon uitvaartbegeleiding (072-5070477) of Arjan Kos van de begraafplaats Bergen (06-22394393).
Via e-mail kan ook: info@charonuitvaartbegeleiding.nl.

Datum: Woensdag 26 oktober 2011
Tijd: v.a. 17.30 uur


----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE