nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium Rijswijk ontruimd omdat kist te vroeg vlam vat

8 oktober 2011

Het crematorium in Rijswijk is zaterdagmiddag ontruimd nadat een enorme hoeveelheid rook door het pand trok. De rook kon ontsnappen doordat een kist te vroeg vlam vatte en de deur van de oven niet op tijd dicht kon.

Zo’n veertig bezoekers van een plechtigheid moesten worden geëvacueerd, niemand raakte gewond. De kist is volgens de brandweer eerder ontbrand dan ovenmedewerkers hadden voorzien. Hierdoor kon de ovendeur niet meer dicht en ontsnapte de rook.

Vierde incident in een paar maanden
Het gaat de laatste maanden vaker mis bij de crematieoven. Op 3 juni van dit jaar moest het crematorium in Uden worden ontruimd nadat een kist niet helemaal naar binnen ging en er veel rook door het pand trok. Op 13 juli ging het mis in Alphen aan de Rijn. Ook daar kwam bij een storing met de oven rook in het crematorium. In Rijswijk, waar het crematorium vandaag ontruimd moest worden, ging het in juli ook al fout toen de oven deur niet goed sloot.

Reactie LVC
Een woordvoerder van de Landelijke Vereniging van Crematoria heeft in een reactie aan NU.nl laten weten dat hij zich geen zorgen maakt over deze ‘trend’. Hij stelt wel dat elk geval er een te veel is, maar de incidenten van de afgelopen maanden staan geheel los van elkaar. Het moet in principe niet kunnen gebeuren maar het blijft mensenwerk. De LVC laat aan NU.nl weten dat alle gevallen wel onderzocht worden, maar tot nu toe hebben alle gevallen een andere oorzaak. ‘Er is geen patroon te ontdekken’. Volgens de woordvoerder van de LVC zijn het steeds ovens geweest van een ander merk of bouwjaar.

Reageer op dit artikel

Reacties:


10 oktober 2011 om 9:33

Sjaak

de 4e keer in korte tijd. Dat is toch wel opvallend


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE