nieuws

Facultatieve
Sponsors

Stof van verwoest World Trade Center in Museum Tot Zover

31 oktober 2011


Foto: Teo Krijgsman

Afgelopen weekend werd in Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover een kunstwerk met stof van het verwoeste World Trade Center geïnstalleerd. Het werk is van de bekende Chinese kunstenaar Xu Bing.

Xu Bing verzamelde stof van het op 11 september 2001verwoeste World Trade Center in New York. Bings stofinstallatie bezingt de leegte van het boeddhistische Nirwana en verwijst expliciet naar Ground Zero. Het werk is onlangs op 11 september voor het eerst - 10 jaar na de aanslag - in New York geëxposeerd. Vanaf 3 november is voor het eerst te zien in Nederland, op de tentoonstelling Afterlife – kunst over de eindbestemming.

Xu Bing (1955) werkt in Beijing en New York. Zijn werk was te zien op vele groeps- en solotentoonstellingen, zoals de Biënnale van Venetië en de Museum of Modern Art in New York. Hij ontving vele prijzen en kreeg in 2010 het eredoctoraat van de Colombia University.

Afterlife – kunst over de eindbestemming wordt georganiseerd in samenwerking met SKOR | Stichting Kunst en Openbare Ruimte en begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster. In het Tropenmuseum is tegelijkertijd de tentoonstelling De Dood Leeft te zien. Rond de tentoonstellingen worden allerlei activiteiten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.totzover.nl en www.tropenmuseum.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE