nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartverzorging Nieuwhof tegen crematorium bij begraafplaats

3 oktober 2011

Uitvaartverzorging Nieuwhof is tegen de bouwplannen van buurman en concurrent Myosotis. Myosotis wil een crematorium bouwen bij begraafplaats Carspelhoff in Weesp. Roland Koppen van uitvaartverzorging Nieuwhof laat aan Weespernieuws.nl weten dat hij vreest voor nog meer verkeersoverlast als zijn buurman toestemming krijgt om te gaan bouwen.

Volgens Koppen is de verkeersdrukte en de bedrijvigheid op het uitvaartterrein aan de Utrechtseweg al toegenomen sinds buurman Myosotis zich aansloot bij DELA. Nieuwhof heeft de bedrijfsvoering daar op moeten aanpassen. Koppen zegt bang te zijn dat er voor zijn organisatie een onwerkbare situatie ontstaat als zijn buurman mag uitbreiden. Het Weespernieuws merkt op dat het blijkbaar niet botert tussen de twee ondernemingen. ‘Van Wederzijds respect is helaas geen sprake’, aldus Koppen in het Weespernieuws.

De gemeenteraad is erg verdeeld over het crematoriumplan. Afgelopen donderdag moest een stemming over dit onderwerp worden gestaakt omdat 8 raadsleden voor waren en 8 raadsleden tegen. Bij afwezigheid van een raadslid kon zo geen meerderheid worden gehaald. De verdeeldheid in de raad is vooral veroorzaakt door het hevige verzet van belanghebbenden.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE