nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitreiking legitimatiebewijzen ‘Postmortale zorg in opdracht van de politie’

25 april 2008


Op 25 april zijn tijdens een officiële bijeenkomst in de hoofdvestiging van de Zorg Diensten Groep, het Lingehuis in Geldermalsen de eerste serie legitimatiebewijzen uitgereikt aan medewerkers van door de politie geselecteerde rouwvervoerders en mortuariumbeheerders.
De uitreiking vond plaats door de heer Bessel van den Hazel, Voorzitter Expert Groep Forensische Opsporing (EGFO).

Met dit persoonlijk legitimatiebewijs kunnen deze medewerkers aantonen dat zij aan de voorwaarden die in de eind vorig jaar gepresenteerde Forensisch Technische Normen 1000.04 en 1000.05 (vervoeren en bewaren van een in beslaggenomen stoffelijk overschot) hebben voldaan. Het legitimatiebewijs is landelijk geldig en ontwikkeld in nauwe samenwerking met de politie (EGFO).

De bezitters van dit legitimatiebewijs hebben de opleiding ‘Postmortale zorg in opdracht van de politie’gevolgd, zijn zij in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag en hebben een geheimhoudingsverklaring ondertekend.

Naast het legitimatiebewijs hebben zij ook een speciaal ontwikkeld zichtbaarheidsvest ontvangen met de rugopdruk ‘Postmortale Zorg’. Het vest zullen zij dragen wanneer in opdracht van de politie werkzaamheden worden verricht.

Uiterlijk op 1 januari 2009 dienen alle door de politie geselecteerde vervoerders aan de voorwaarden die in genoemde FT-Normen zijn gesteld normen te voldoen.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE