nieuws

Facultatieve
Sponsors

Sterrenkindje – Mari Jonker, gastspreker bij relatiedagen Yarden

4 april 2008

Op uitnodiging is Mari Jonker vandaag te gast in Groningen als spreker op de relatiedag van Yarden om een presentatie te geven over haar werkzaamheden binnen Sterrenkindje. Onder deze naam ontwerpt en vervaardigd Mari Jonker afscheidswiegjes voor overleden baby’s na/rond een voldragen zwangerschap en kleine sterrendekentjes voor overleden prematuren. Alles met een integere uitstraling, waarbij de omarmende symboliek en het toestoppen van de baby een krachtige gedachte is in de uitvoering.

Sterrenkindje is op 20 november 2007 uitgeroepen tot winnaar van de Yarden Stimulans Prijs. Het hoofdbestuur van Yarden Verenigingen en de vakjury geven in hun juryrapport o.a. aan: “Sterrenkindje is nog kleinschalig maar uitzonderlijk vernieuwend. De producten bevorderen de maatschappelijke bewustwording rond de dood en het afscheid nemen. In de praktijk gebeurt het nog regelmatig dat ouders hun overleden baby meekrijgen in een wijnkistje, schoenendoos of handdoek. ‘Sterrenkindje’ biedt hiervoor een heel mooi alternatief en geeft ouders een persoonlijke en mooie manier om hun baby mee te nemen en op een waardige manier afscheid van het kindje te kunnen nemen”.

Tijdens de relatiedag zullen de bestuurders van de plaatselijke Yarden Uitvaartverenigingen in Drenthe en Groningen aanwezig zijn. Aanvang van de ontmoeting: 18.00 uur met een inloop vanaf 17.30 uur, locatie Crematorium Groningen.

Volgende week zal Mari Jonker op uitnodiging een presentatie geven in Meppel.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE