nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zondag 20 april: Wandelen door weldadig groen op begraafplaats Crooswijk

14 april 2008

Een beuk van anderhalve eeuw oud, in vorm gesnoeide taxussen en bijzondere mossen zoals het muisjesmos. Dit zijn voorbeelden van groene bezienswaardigheden op de gemeentelijke begraafplaats Crooswijk. Na 175 jaar hoog tijd om deze eens uitdrukkelijk onder de aandacht te brengen, vindt beheerder Gemeentewerken Rotterdam. Daarom stelde de dienst een wandelroute samen door het weldadig groen op de monumentale begraafplaats .

Wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) presenteert de ‘Groene route’ op begraafplaats Crooswijk op woensdag 16 april. De route leidt bezoekers langs veertig groene bezienswaardigheden op de begraafplaats. De wandelroute Begraafplaats Crooswijk vertelt over natuur is vanaf vrijdag 17 april verkrijgbaar bij de VVV Rotterdam Store aan de Coolsingel 5 (hoek Hofplein) en bij de balies van de gemeentelijke begraafplaatsen.

Open dag
Op zondag 20 april organiseert Gemeentewerken een open dag op begraafplaats Crooswijk. Iedereen die geïnteresseerd is kan dan een kijkje komen nemen. Medewerkers geven een rondleiding achter de schermen en bezoekers kunnen onder begeleiding van een gids de Groene route wandelen. De wandelroutes zijn die dag in de kapel te verkrijgen. De rondleidingen starten om 11.00, 13.00 en 14.00 uur. Aanmelden kan bij de afdeling Communicatie van Gemeentewerken, tijdens kantooruren op telefoonnummer (010) 489 3591 en via de mail: d.prade@gw.rotterdam.nl. Het bezoek aan de begraafplaats is gratis.

De gemeentelijke begraafplaats Crooswijk is gevestigd aan de Kerkhoflaan 1-5 in Crooswijk. Open van maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot 16.00 uur en op zon- en feestdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Groenjaar 2008
De groene wandelroute op begraafplaats Crooswijk is een van de vele Groenjaar-activiteiten voor Rotterdammers. In het Groenjaar 2008 krijgt het Rotterdamse groen extra aandacht. Met nieuwe bomen, bijzondere activiteiten, groene verrassingen en vernieuwende initiatieven voor een mooiere groene stad na 2008.

Gemeentewerken Rotterdam heeft de wandelroute in samenwerking met Vereniging De Terebinth, bureau Stadsnatuur Rotterdam en het Groenjaar gemaakt.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE