nieuws

Facultatieve
Sponsors

METROPOLIS, wekelijks rondje aarde; Afl. 4. De een zijn dood…

23 april 2008

Lijken we steeds meer op elkaar? Of worden de verschillen tussen mensen wereldwijd juist steeds groter? De VPRO gaat op zoek naar de antwoorden in Metropolis. Kern van het programma vormt een netwerk van maar liefst vijftig lokale correspondenten die vanuit de hele wereld berichten over hun cultuur. De reportages verschijnen wekelijks op de website www.metropolistv.nl en een selectie uit de beste bijdragen is te zien op vrijdagavond op Nederland 3.

Afl. 4. De een zijn dood…

In Nicaragua passeert de verslaggever van het Radiostation Ya luid toeterend de ambulance, om als eerste te kunnen vaststellen wie, waar en hoe is verongelukt. Het wereldwijde correspondentennetwerk van Metropolis rapporteert in deze aflevering over de dood en hoe het daarna verder gaat, de cultuur er omheen en vooral hoe er overal geld aan wordt verdiend. In het ene land is de begrafenis een ingetogen ritueel, in het andere lijkt meer op een groot feest.

Vaak spelen geld en status een belangrijke rol in de manier waarop je wordt begraven. In Servië kun je naar je laatste rustplek worden gereden in dezelfde Mercedes als waarin Milosovic zijn laatste rondjes reed. In Ghana kun je, als je een leven hebt geleid als schoenmaker, in een speciaal vervaardigde schoen ter aarde worden besteld. Dat de werknemers in deze branche het letterlijk zwaar kunnen hebben ontdekte onze correspondent in de VS. Want ook mensen van 450 kilo overlijden en dat stelt hoge eisen aan de kist!


In 25 minuten de wereld rond met Metropolis. De volledige versies van alle bijdragen uit de wereld vind je op http://www.metropolistv.nl

Alle bijdragen uit de wereld zijn integraal te zien op de website: www.metropolistv.nl

Metropolis is een productie van de VPRO is samenwerking met Hivos.
Uitzending: vrijdag 25 april, ca. 23.45 uur, Nederland 3
Herhaling: maandag 28 april, 15.00 uur, Nederland 2

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >