nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vernieuwingen Crematoria Twente

20 juni 2007

Onlangs heeft Crematoria Twente op haar vestiging in Almelo een nieuwe ontvangstkamer voor de asbestemming gerealiseerd.
In deze sfeervolle ruimte worden nabestaanden ontvangen voor de verstrooiing of bijzetting van de as van hun dierbare. Ook is het mogelijk om nabestaanden te informeren en te helpen met een keuze voor een gedenktegel, sierurn, medaillon, ring of glasreliek.

Om nabestaanden een nog beter beeld te geven van de ontwikkelingen op het gebied van gedenkmonumenten en sierurnen is er tegenover deze ontvangstkamer een ‘ideeëntuin’ aangelegd waar diverse mogelijkheden bekeken kunnen worden.

Naast deze ontvangstkamer is er een Openbare Algemene Nis gebouwd. In deze ruimte kunnen nabestaanden vanaf de eerste werkdag na de crematie de as van hun dierbare bezoeken. Normaal moet een asbus 30 dagen na de crematie in een gesloten ruimte blijven. Het is gebleken dat nabestaanden hier veel moeite mee hebben. Door deze Openbare Algemene nis te realiseren wordt voldaan aan de wens om de asbus eerder te kunnen bezoeken.

Een dergelijke Openbare Algemene Nis is reeds enkele maanden geleden geopend in Usselo en net als in Almelo iedere dag van 9.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De ideeëntuin in Almelo is vergelijkbaar met de enige tijd geleden in Enschede aangelegde ideeëntuin.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE