nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open Dag Westerveld op zondag 1 juli 2007

Met speciaal programma voor de kinderen

28 juni 2007


Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg te Driehuis) houdt op 1 juli 2007 een Open Dag. Tussen 10.00 en 16.00 uur kan het publiek kennis maken met de werkwijze en dienstverlening van Westerveld. Er zijn diverse rondleidingen waarbij de bezoeker ook een kijkje áchter de schermen kan nemen. Voor de kinderen is er een speciaal programma.

Programma
Tijdens de uitgebreide rondleidingen krijgen bezoekers onder andere uitleg over mausolea en het delven van een graf. Ook staan er verschillende kisten en bloemstukken en wordt stilgestaan bij de uitgebreide mogelijkheden die Westerveld biedt voor, tijdens en na een plechtigheid. Zo worden de diverse mogelijkheden van catering getoond. Kinderen krijgen vroeg of laat ook te maken met het verlies van een opa, oma of een andere dierbare persoon. Daarom is er voor de kinderen een speciaal programma, zodat zij op een speelse manier meer informatie krijgen over de dood en begraven en cremeren.

Optimale voorlichting
“Een zeer uitgebreide dienstverlening en uitstekende kwaliteit staan bij ons in een heel hoog vaandel.”,zo stelt Leo van Eijk, directeur van Begraafplaats & Crematorium Westerveld. “Daarnaast vinden wij het belangrijk dat iedereen vrij moet kunnen kiezen hoe zijn of haar afscheid eruit moet zien. Daarom besteden wij veel aandacht aan voorlichting. Recentelijk hebben wij bijvoorbeeld ook
de DVD „Facultatieve crematoria & begraafplaatsen‟ uitgebracht. Op deze DVD, die gratis bij ons afgehaald kan worden, wordt uitgebreid ingegaan op alle mogelijkheden die wij bieden.”

Eerste crematorium van Nederland
Begraafplaats & Crematorium Westerveld – met het eerste crematorium van ons land (gebouwd in 1913) en inmiddels Rijksmonument - maakt deel uit van ‟de Facultatieve Groep‟. De kernactiviteiten van deze Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met werkmaatschappijen over de gehele wereld is
'de Facultatieve Groep' actief op een groot aantal terreinen; van automatisering tot internationaal rouwtransport, van verzekeringen tot thanatopraxie en van communicatie tot het leveren van benodigdheden voor de uitvaartbranche, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Op het gebied van verbrandings- en milieutechniek is 'de Facultatieve Groep' wereldmarktleider. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is „Eenheid in verscheidenheid‟; bij alles wordt uitgegaan van één kwaliteit: de hoogste.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE