nieuws

Facultatieve
Sponsors

Concerto in Memoriam in gedenkpark Westerveld op zondag 10 juni

Herdenkingsconcert in de open lucht met de Mastreechter Staar

4 juni 2007

In het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) wordt op zondag 10 juni om 14.00 uur het inmiddels traditionele Concerto in Memoriam gehouden. De muzikale invulling wordt verzorgd door de Koninklijke Zangvereniging ‘Mastreechter Staar’. Televisiepresentator Wilfred Kemp zal spreken. Met dit jaarlijkse herdenkingsconcert in de open lucht - dat vorig jaar bezocht werd door rond de vijfduizend mensen - wil Westerveld zoveel mogelijk mensen een mogelijkheid bieden hun dierbaren te gedenken. Daarom is het concert ook vrij toegankelijk.

Wilfred Kemp
Het Concerto in Memoriam – dat sinds 1994 door Westerveld georganiseerd wordt – spreekt veel mensen aan. Jaarlijks komen er duizenden mensen. Het programma bestaat, naast veel vaak klassieke muziekstukken, steeds uit The Last Post, de voordracht van een gedicht en een ‘Woord van Troost'. Hiervoor zijn steeds aansprekende mensen bereid gevonden, waaronder majoor A.M. Bosshardt, prof. dr. B. Smalhout en Irene van Lippe-Biesterfeld. Dit jaar zal televisiepresentator Wilfred Kemp spreken, die voor de KRO een aantal zeer persoonlijke programma’s maakte over onder andere herdenken en het verwerken van een verlies.

Eerste crematorium van Nederland
Begraafplaats & Crematorium Westerveld – met het eerste crematorium van ons land (gebouwd in 1913 en inmiddels Rijksmonument) - maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. De kernactiviteiten van deze Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met werkmaatschappijen over de gehele wereld is 'de Facultatieve Groep' actief op een groot aantal terreinen; van automatisering tot internationaal rouwtransport, van verzekeringen tot thanatopraxie en van communicatie tot het leveren van benodigdheden voor de uitvaartbranche, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Op het gebied van verbrandings- en milieutechniek is 'de Facultatieve Groep' wereldmarktleider. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’; bij alles wordt uitgegaan van één kwaliteit: de hoogste.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE