nieuws

Facultatieve
Sponsors

Lezing ‘Omgaan met verdriet en verlies’ in crematorium

ALS DOOD EEN DEEL VAN JE LEVEN WORDT

19 oktober 2005


In Yarden Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg, Eikelenburglaan 7 te Rijswijk, houdt prof.dr. Manu Keirse op woensdag 2 november 2005 van 20.00 tot 21.45 uur zijn lezing ‘Omgaan met verdriet en verlies. Een opdracht voor alle mensen’. Keirse is auteur van vele boeken over omgaan met ziekte, sterven, miskraam en kinderverdriet. Hij geeft tijdens de lezing antwoord op dringende vragen rond een overlijden. Kunnen jonge kinderen de dood van hun moeder begrijpen? Kan men ooit nog van het leven houden? Ben je sneller over het verlies heen als je er niet meer aan denkt?

Begrijpen
Keirse: ‘Door antwoord te geven op zulke vragen kunnen mensen beter begrijpen wat ze ervaren, wat hen vooruit helpt. Daarnaast kunnen vrienden en familieleden de wegen vinden om mensen in verdriet bij te staan. Vaak blijft men weg bij mensen in verdriet omdat men niet weet wat te doen of wat te zeggen.’
Keirse luisterde meer dan 30 jaar naar vragen van mensen en probeert vanuit jarenlange ervaring suggesties te geven om mensen verder te helpen. Hij richt zijn verhaal niet op de dood, maar op het leven. Keirse staat bekend om zijn heldere en vriendelijke manier van spreken waarbij hij de aandacht van zijn toehoorders goed gevangen houdt. Hij spreekt over de realiteit van het overlijden, zijn kijk op mensen en de ervaringen bij de verschillende manieren van rouwverwerking van zowel volwassenen als kinderen. De spreker is hoofddocent aan de Faculteit Geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven (België) en deeltijd hoogleraar aan de Benelux-universiteit in Eindhoven. Verder was hij 22 jaar lang directeur Patiëntbegeleiding en 10 jaar directeur-bestuurder van een Vlaams ziekenhuis.

Reserveren
De toegang tot de lezing is gratis, reserveren - tijdens kantooruren - is noodzakelijk, telefoonnummer 070 396 1967. Ontvangst is vanaf 19.30 uur. Halverwege de avond is er een koffiepauze.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >