nieuws

Facultatieve
Sponsors

Cremotions, de afspiegeling van uw leven

25 oktober 2005


Cremotions is een ‘student company’ opgericht door tien gemotiveerde studenten van Hogeschool TIO Amsterdam. Het doel van dit project is om binnen een periode van zes maanden een succesvol product of dienst op de markt te brengen. Onder toeziend oog van een begeleidend docent, mentor, accountant en Jong Ondernemen zal Cremotions zich een aantal maanden begeven in het Nederlandse bedrijfsleven. Gedurende deze periode zal Cremotions ons product zo sterk mogelijk in de markt proberen te zetten, zodat de ondernemers van Cremotions kunnen bewijzen dat zij in staat zijn een eigen bedrijf te starten en te runnen. Cremotions is gestart met het schrijven van een businessplan en het uitgeven van aandelen om een startkapitaal veilig te stellen.

Crematie en emoties

Cremotions in een samentrekking van de naar het Engels vertaalde woorden crematie en emoties. Dit zijn dan ook de basis elementen van het product dat zij biedt. Emoties in de vorm van beeldmateriaal, muziek en dierbare teksten te verenigen in een crematieplechtigheid in de vorm van een persoonlijk op maat gemaakte professionele presentatie welke het leven afspiegelt van de overleden persoon.

Uitvaarttrends

Crematoria ondergaan grote veranderingen waarbij de inrichting een grote rol speelt. De meubels worden moderner en comfortabeler. Daarnaast wordt ook het geluid binnen de crematoria aangepast en maakt de koffie en cake steeds vaker plaats voor bier, wijn en kleine snacks. Er wordt daarmee ingespeeld op de veranderingen van de wensen van de consument. De uitvaart wordt daarmee steeds persoonlijker. Ook Cremotions speelt in op behoefteveranderingen en biedt een innovatief product aan.

Aanvulling op een plechtigheid

Cremotions ontwikkelt audiovisuele presentaties over overledenen die getoond kunnen worden tijdens de uitvaart. Bij het overlijden van een dierbare kunnen de nabestaanden foto’s, tekst en muziek of andere vormen van geluid, gerelateerd aan de overledene, overhandigen aan de uitvaartonderneming. Deze onderneming stuurt de bestanden vervolgens naar Cremotions. Cremotions maakt van de ontvangen bestanden een persoonlijke presentatie die tijdens de plechtigheid getoond wordt. De getoonde presentatie kan na afloop van de plechtigheid als aandenken worden meegegeven, zodat de nabestaanden in huiselijke kring de presentatie nogmaals kunnen bekijken. Cremotions creëert hiermee niet alleen een presentatie maar levert ook een toegevoegde waarde aan het rouwproces.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >