nieuws

Facultatieve
Sponsors

Begraafplaats & Crematorium Westerveld introduceert eigen polis

Verzekerd van een plek op Westerveld

25 oktober 2005


Om persoonlijke wensen vast te leggen en de kosten te verzekeren, introduceert Begraafplaats & Crematorium Westerveld nu de Westerveld Polis. Met deze nieuwe polis kunnen mensen zich nu al verzekeren van een plek in het monumentale gedenkpark. Niet alleen het graf, een plek in een van de urnentuinen, het bijzetten in een (monumentaal) columbarium of een monument kan met de Westerveld Polis verzekerd worden, maar ook het verstrooien van de as, een gedenkplaatje of een assierraad. Het is zelfs mogelijk rouwzorg voor partner en/of kinderen en de aangifte successierechten mee te verzekeren.

Monumentaal
Westerveld - één van de oudste particuliere begraafplaatsen (1890) én het eerste crematorium van Nederland (1913) - biedt tal van mogelijkheden. Er zijn tal van urnentuinen en monumentale columbaria met een geheel eigen stijl, ook is er nog de mogelijkheid voor een bovengrondse grafkelder (mausoleum) voor onbepaalde tijd. Door het persoonlijker worden van de uitvaart is bovendien ook de behoefte aan een eigen identiteit van een (graf)monument sterk gegroeid. En ook dat kan meegenomen worden in de polis.

“Uit ervaring weten wij dat het belangrijk is om nabestaanden in een toch al heel emotionele periode zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen”, vertelt de heer J.M.H.J. Keizer, voorzitter van de Raad van Bestuur van 'de Facultatieve Groep' waartoe Westerveld behoort. “En met de Westerveld Polis kan dat. Je verzekert immers niet alleen de kosten, maar ook de plek op Westerveld zelf, terwijl ook nog eens de persoonlijke wensen kunnen worden vastgelegd.”

Keuzevrijheid
De Westerveld Polis biedt volop keuzevrijheid, ook voor wat betreft keuze uitvaartondernemer. Als iemand voor Westerveld kiest als zijn/haar laatste rustplaats, dan is de Westerveld Polis ook als aanvullende verzekering op een al lopende polis af te sluiten. Betaling kan als koopsom, zodat vaak geprofiteerd kan worden van het fiscale voordeel. Maar ook een maandelijkse premie is mogelijk. Verzekerd bedrag en premie worden jaarlijks aangepast, zodat de polis - waarop kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd zijn - altijd up to date is.

‘de Facultatieve Groep’
De Westerveld Polis is een product van Begraafplaats & Crematorium Westerveld en Facultatieve Verzekeringen NV. Beiden maken deel uit van 'de Facultatieve Groep', een internationale organisatie die al sinds 1874 ervaring heeft binnen de uitvaartbranche. Met onder andere Westerveld, Crematorium Dieren, Begraafplaats & Crematorium Moscowa en Crematorium Jonkerbos is 'de Facultatieve Groep' toonaangevend in Nederland. Vanuit die ervaring wéten wij hoe belangrijk persoonlijke invulling, keuzevrijheid en flexibiliteit is.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >