nieuws

Facultatieve
Sponsors

THEATERVOORSTELLING ‘ROUW OP JE DAK’ IN CREMATORIUM

Theater TRAXX en Yarden helpen jongeren bij verliesverwerking

27 oktober 2005

Op dinsdag 8 november speelt TRAXX de voorstelling ‘Rouw op je dak’ om 19.30 uur in Yarden Crematorium Schagerkogge, Haringhuizerweg 3, Schagen. ‘Rouw op je dak’ - voor breed publiek én jongeren - gaat over twee jongens die te maken krijgen met verlies. De jonge acteurs spelen in het publiek en brengen het thema ‘rouw en verlies’ dichterbij jongeren. Het stuk duurt één uur, waarna de acteurs in gesprek gaan met het publiek. De voorstelling is tot stand gekomen met medewerking van Riet Fiddelears en Marieke de Bruijn, beide professioneel betrokken bij uitvaart en rouw. ‘Rouw op je dak’ reist langs Yarden crematoria en uitvaartcentra en diverse scholen in het land. De toegang is gratis, maar reserveren noodzakelijk.

Jongeren en rouw
Artistiek leider TRAXX Ailina Boeree: ‘Plotseling is je vader dood of maakt je vriendin het uit. Dat komt ‘rouw’ op je dak. Het overkomt twee jongens, Nick en Kevin. ‘Rouw op je dak’ sluit aan op de belevingswereld van jongeren en doorbreekt de ongeschreven regel dat je niet over verlies praat. De voorstelling wordt ook gespeeld voor docenten voortgezet onderwijs, MBO en HBO. Zij kunnen ‘Rouw op je dak’ dan boeken voor hun leerlingen. Docenten weten vaak geen raad met het omgaan met verlies bij leerlingen. Dit theaterstuk biedt een opening om het onderwerp bespreekbaar te maken.
Bovendien bieden we lesmateriaal op de verschillende niveaus om er in de klas verder op in te gaan.’

Crematorium
Teamleider Dorien de Bruijne van Yarden Crematorium Schagerkogge: 'Een crematorium is een plaats waar je eigenlijk alleen om een verdrietige reden komt. Bij een bezoek aan een kerk ligt dit anders. Daar kom je voor een uitvaartdienst en ook voor een doop, huwelijk of kerkdienst. Wanneer je voor een theaterstuk in een crematorium bent geweest is de spanning wat van het gebouw af. Bovendien zal door een bezoek aan het crematorium het onderwerp 'rouw en verlies' hopelijk iets makkelijker bespreekbaar worden.'

Reserveren
Dinsdag 8 november, aanvang om 19.30 uur. Yarden Crematorium Schagerkogge, Haringhuizerweg 3, Schagen. Reserveren via het crematorium, 0224 213 409.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >