nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaart drive-through tijdens coronacrisis

1 april 2020


Door de coronacrisis mogen er nog maar maximaal dertig mensen aanwezig zijn bij een uitvaart. Hierdoor kunnen veel mensen geen afscheid nemen van hun dierbare. Alexander van der Pijl van Dunweg heeft een creatieve oplossing bedacht om meer mensen in de gelegenheid te stellen om afscheid te kunnen nemen. Dat kan met een uitvaart drive-trough.

Nabestaanden die meer familie, vrienden en kennissen een gelegenheid willen bieden om afscheid te nemen kunnen de uitvaart drive-trough gebruiken. De familie kan mensen uitnodigen om op een bepaald tijdstip langs het uitvaartcentrum te rijden.

Hospitality medewerkers en uitvaartverzorgers van Dunweg zullen ervoor zorgdragen dat de kist met de overledene naast de vijver voor het uitvaartcentrum opgesteld wordt. De bloemen en aanwezige nabestaande(n) om de kist, eventueel begeleid door de klanken van de favoriete muziek van de overledene. Mocht het afscheid in de avond zijn, dan kunnen ook de fakkels gebrand worden voor een serene sfeer.

Zo kunnen belangstellenden voorlangs komen rijden in hun auto, even stilstaan bij de kist voor een groet en steunbetuiging en vervolgens weer doorrijden.

Toegestaan

De uitvaart drive-trough is een samenkomst waarbij het verspreiden van het coronavirus niet aan de orde is en die zodoende is toegestaan. Zo wordt een verdrietige gebeurtenis, het laatste afscheid, hopelijk toch iets om met een goed gevoel en heel veel liefde op terug te kijken.

We moeten elkaar inspireren

We moeten elkaar inspireren

Alexander van der Pijl hoopt dat het delen van dit idee andere collega’s in de branche ook inspireert om alternatieve mogelijkheden te bedenken. Van der Pijl vertelt dat het ook voor zijn medewerkers heftig is om in deze tijd een uitvaart te regelen. ‘Mensen zien hun dierbare al even niet in verband met sluiting van de verzorgingshuizen. Vervolgens is iemand dan overleden. Dan een uitvaart regelen met alle restricties…’

Heeft u misschien ook een goed alternatief bedacht om mensen in deze moeilijke tijd een zo goed mogelijk afscheid te kunnen bieden? Deel uw idee dan onder dit artikel of mail het naar redactie@uitvaart.nl.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE