nieuws

Facultatieve
Sponsors

Geopend: unieke natuurbegraafplaats in beschermd natuurgebied Elspeterbos op de Noord-Veluwe

6 april 2020


De Natuurbegraafplaats Elspeterbos is op alle dagen geopend voor bezoekers. Helaas komt de officiƫle opening door wethouder Jaap Groothuis
(gemeente Nunspeet) voorlopig te vervallen. Deze stond gepland voor 29 mei. In verband met het coronavirus schuiven ook de open dagen van 8 en 9 mei door naar een later moment dit jaar.

De begraafplaats is onlangs al in gebruik genomen. In deze moeilijke tijd biedt het bos een troostrijke laatste rustplaats. Dat is goed merkbaar aan de toegenomen belangstelling. De natuurbegraafplaats biedt ruimte aan 1200 graven en is gesitueerd op een oud landgoed aan de rand van het dorp Elspeet (gemeente Nunspeet).

In deze crisisperiode lijkt de natuur meer dan ooit rust en ontspanning te bieden. Het jonge lentegroen komt uit en geeft hernieuwde energie aan dit eeuwenoude bos. Het gebied telt vele paden en blijft gewoon toegankelijk voor wandelaars. Uiteraard gelden ook hier de richtlijnen van de RIVM (anderhalve meter afstand).

Het gaat om de vijftiende natuurbegraafplaats van Nederland. De graven liggen in een uniek bos op de Veluwe, met oude heide en vele soorten bomen. Het is tevens een leefgebied voor wilde dieren en zeldzame insecten (waaronder het vliegend hert). Voor alle graven geldt eeuwige grafrust.


Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE