nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ook verbod erehagen in Ermelo

21 april 2020

De gemeente Ermelo heeft per 20 april een verbod uitgevaardigd op erehagen bij uitvaarten. De gemeente baseert zich daarbij op de noodverordening van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

De gemeenten Harderwijk, Putten, Barneveld en Nunspeet kwamen eerder al met een verbod. Er is landelijk veel commotie over het verbieden van erehagen in een tijd waarin maar weinig mensen aanwezig mogen zijn bij het afscheid van een dierbare. Een erehaag zorgt ervoor dat mensen toch nog een heel klein beetje afscheid kunnen nemen.

Grote gevolgen voor rouwproces

Hoogleraar Jos de Keijser van de Rijksuniversiteit Groningen vertelde onlangs al dat mensen zonder afscheid niet kunnen beginnen aan het rouwproces. Dat kan ervoor zorgen dat mensen op termijn psychische klachten krijgen.

Wel in de rij voor de bouwmarkt

In Limburg speelt de discussie over een mogelijk verbod op erehagen ook al. De gemeenteraad van Beek stuurde eerder een boze brief naar de Veiligheidsregio Zuid-Limburg over het mogelijke verbod. De raad wil dat erehagen toegestaan blijven. In de brief stelde men de vraag waarom mensen wel in de rij mogen staan bij de bouwmarkt en het tuincentrum, maar een erehaag waar mensen keurig op anderhalve meter van elkaar staat niet meer zou mogen.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE