nieuws

Facultatieve
Sponsors

Veel aandacht voor corona in nieuwe editie Vakblad Uitvaart

19 april 2020


In het nieuwe nummer van Vakblad Uitvaart (uiteraard) veel aandacht voor de manier waarop de uitvaartbranche met de ingrijpende coronamaatregelen omgaat.

Het vereist onder meer creativiteit, zet rituelen op scherp en vraagt van het bestuursteam coronacrisis dat ze bij overheid en RIVM moet hameren op de belangen van de sector. De coronacrisis maakt ook - ook daarvoor in het nieuwe Vakblad Uitvaart aandacht – dat de coronacrisis islamitisch begraven in Nederland urgent maakt.

Feiten & cijfers 2019/2020

Verder in het meinummer – verschijning 21 april – aandacht voor feiten en cijfers rondom de wensen van consumenten, aantallen zzp’ers, marktverhoudingen en natuurbegraven. De redactie sprak met Wim van Midwoud (LOB), Jaap Blaak (LVC) en Barend van de Kraats, samensteller van de Stand van de Uitvaartbranche 2019/2020 die eind mei zal verschijnen. www.standvandeuitvaartbranche.nl

Inhoud

Naast de rubrieken en de columns van rouwdeskundige en uitvaartbegeleider Patty Duijn en belastingadviseur Pieter Koster in het nieuwe nummer onder meer:

 • Bestuursteam hamert op aandacht voor uitvaartzorg
 • ‘Coronamaatregelen leiden tot druk én creativiteit’
 • Coronacrisis maakt islamitisch begraven in Nederland urgent
 • Verschillen in wetgeving leiden tot cremeren over de grens
 • Even bellen met... Eddy Heuzeveldt (nieuwe ombudsman Uitvaartwezen)
 • Belgen verwachten capaciteitsprobleem door uitgestelde uitvaartplechtigheden
  Voor de volledige inhoud: https://uitvaartmedia.com/vakbladuitvaart/

  Vakblad Uitvaart – PE Punten

  Vakblad Uitvaart, een uitgave van UitvaartMedia, is al 35 jaar hét onafhankelijke en toonaangevende vakblad voor uitvaartprofessionals. Het verschijnt 11 keer per jaar en geeft duiding aan trends en ontwikkelingen. Aangezien in Vakblad Uitvaart vrijwel alle competenties van het NaVU (Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg) aan bod komen heeft de NaVU PE-punten in categorie 1 toegekend: een jaarabonnement (11 nummers) is goed voor 11 punten (1 PE punt per editie), met een maximum van 15 punten per PE-periode van 3 jaar.

 • Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

  Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

  Bel nu 088 605 1219

  Dag en nacht bereikbaar

  JA NEE