nieuws

Facultatieve
Sponsors

Tip: Catering to go na uitvaart

7 april 2020

Door de coronacrisis mag er na de uitvaartplechtigheid geen eten en drinken meer worden geserveerd. Uitvaartstichting Hilversum hoorde van nabestaanden dat een kopje thee of koffie na de plechtigheid wel heel erg wordt gemist. Daar hebben ze in Hilversum nu wat op bedacht: (uitvaart)catering to go.

Directeur Anita van Loon heeft het catering to go concept bedacht samen met de vaste cateraar van het crematorium en de begraafplaatsen. Nabestaanden kunnen na de plechtigheid een papierentasje meenemen met daarin een kopje thee of koffie en wat broodjes. ‘We willen mensen een zo mooi en warm als mogelijk afscheid kunnen bieden, ook nu in deze toch al zo moeilijke tijd’, vertelt Anita van Loon aan de redactie van Uitvaartbranche.nl.

Voldoet aan richtlijnen

De tasjes staan na de begrafenis of crematie klaar op een tafel. Nabestaanden kunnen hun pakketje zelf pakken. Van Loon kwam op dit idee omdat ze zich realiseerde dat alle afhaal eetgelegenheden wel open mogen blijven. Catering to go voldoet aan de richtlijnen van het RIVM

‘Nabestaanden kunnen hun pakket uitpakken in de auto. Maar ze kunnen met dit mooie weer ook met het gezin of met zijn tweeën ergens op een bankje in de natuur zitten bij de begraafplaats. Dan wordt het een onderdeel van de uitvaart en hoeft men niet direct na de plechtigheid naar huis’, aldus Van Loon.

Uitvaartstichting Hilversum biedt op dit moment twee pakketten aan. Er kan worden gekozen voor een pakket met een kopje koffie/thee, jus, fruit, krentenbol en een broodje gezond en ham. Of een pakket met luxe broodjes. Van Loon benadrukt dat uitvaartondernemers veel meer keuze kunnen bieden als ze willen. Zo zou je een pakket kunnen kiezen met een saucijzenbroodje etc. Van Loon raadt andere uitvaartorganisaties aan om creatief te zijn en zo veel mogelijk dingen te bedenken waardoor nabestaanden in deze tijd een zo warm mogelijk afscheid geboden kan worden.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE