nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zonder afscheid geen rouw

13 april 2020

Door de coronacrisis heeft de overheid tal van maatregelen moeten nemen waaronder de regel dat er bij een uitvaart nog maximaal dertig mensen aanwezig mogen zijn. Daardoor kunnen veel mensen niet aanwezig zijn bij het afscheid van een dierbare en dat heeft gevolgen voor het rouwproces.

Hoogleraar Jos de Keijser van de Rijksuniversiteit Groningen vertelt bij de NOS dat fysiek afscheid nemen de start is van het rouwproces. Maar dat fysieke afscheid kan nu vaak niet plaatsvinden en dat levert extra leed op. De Keijser verwijst naar het rouwproces van nabestaanden van de slachtoffers van de ramp met de MH17.

Volgens de hoogleraar kunnen mensen op termijn psychische klachten krijgen als ze geen afscheid kunnen nemen van een dierbare. De Keijser verwacht dat meer mensen zullen vastlopen in hun rouwproces. De hoogleraar wil dat er meer aandacht komt voor nabestaanden in deze coronatijd.

Lees het hele artikel (zeer de moeite waard) op de website van de NOS.

Meer informatie over rouw vindt u in de infotheek van Uitvaart.nl/rouw. Daar staan ook diverse video’s waarin prof. Dr. Manu Keirse uitleg geeft over rouw.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >