nieuws

Facultatieve
Sponsors

Oorlogsgraf na 74 jaar gevonden

27 augustus 2014

Annie Poldervaart heeft na 74 jaar alsnog het graf van haar oom gevonden. Hiermee kreeg ze ook meer duidelijkheid over het lot van haar oom. Ze kende hem eigenlijk alleen van een foto aan de muur in haar ouderlijk huis, maar wist niet precies wat er was gebeurd en waar hij begraven lag. Nadat ze onlangs weer een briefkaart van hem terugvond is ze op onderzoek uitgegaan, dat meldt het AD.

Via de Oorlogsgravenstichting kwam Annie erachter dat hij begraven lag op de Essenhof in Dordrecht. 'Indrukwekkend en vreemd dat daar een familielid ligt, in een graf waar verder nooit iemand van de familie geweest was', aldus Annie in het AD.

Tijdens haar bezoek aan het graf kwam ze ook meer te weten over wat er nou precies gebeurd was. De beheerder van de begraafplaats wist het verhaal te achterhalen. Haar oom was als soldaat in 1940 ingedeeld in het Regiment Huzaren Motorrijders. In Dordrecht vergiste een groep motorrijders zich en reden per ongeluk de verkeerde kant op. Rechtstreek in het vuur van Duitse parachutisten. Haar oom - Adrianus van der Kuijl – kwam hierbij om het leven.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >