nieuws

Facultatieve
Sponsors

'De laatste reis'

25 augustus 2014


Iedereen gaat op zijn eigen manier met het verlies van geliefden om. In de tentoonstelling ‘de laatste reis’ maakt Marleen Hoftijzer vanuit verschillende perspectieven het omgaan met de dood zichtbaar. Sinds het overlijden van haar oma is ze gestart met het fotograferen van uitvaarten onder de naam ‘Als herinnering’.

De expositie bevat intieme foto’s over de laatste levensfase, afscheid nemen en rouwen. Het traditioneel gevoelige onderwerp komt daardoor uit de taboesfeer. Naast verdriet is er vaak ook ruimte voor hoop, humor en saamhorigheid.

In de expositie wordt ook een preview getoond van haar documentaire over dit onderwerp, waarin ze een man volgt die zijn vrouw aan het verliezen is aan de ziekte Alzheimer en de bijzondere wijze waarop hij daarmee omgaat. Zowel de liefdevolle verzorging als de moeizame weg van het aanvragen van een privegraf in eigen tuin tot het zelf maken van haar kist zijn in beeld gebracht.

Als betrokken fotograaf is Marleen geïnteresseerd in sociaal maatschappelijke onderwerpen. Ze zoekt de grenzen van intimiteit op met als doel de omgang met de dood bespreekbaar te maken.

De expositie vindt plaats in de Grote Kerk van Breda van 13 t/m 21 september. Tijdens het Open Monumentenweekend (13 & 14 sept van 11:00 tot 17:00 uur) is Marleen zelf aanwezig om haar werk toe te lichten.

Meer informatie hierover is te vinden op www.alsherinnering.nl
Voor vragen kunt u mailen naar info@marleenhoftijzer.com


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >