Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Inzamelingsactie voor opgraving en forensisch onderzoek

donderdag 20 augustus 2014

Familie en vrienden van Iris van den Hooff houden donderdagavond een inzamelingsactie in Groningen. Ze doen dat omdat ze 10.000 euro nodig hebben om de opgraving en het onderzoek naar de doodsoorzaak van Iris te kunnen betalen, dat meldt de NOS. Het OM zegt namelijk dat het meisje zelfmoord heeft gepleegd en heeft het onderzoek afgesloten

De familie denkt dat Iris is vermoord. Vorige maand werd ze op pas 23-jarige leeftijd dood aangetroffen. Hoewel ze nog volop toekomstplannen had en ze geen enkel bericht achter liet denkt het OM dat ze zichzelf van het leven beroofde. De familie wil nu dat er een serieus onderzoek wordt gestart en heeft de burgemeester van Groningen daarom om toestemming gevraagd voor de opgraving. De burgemeester heeft die toestemming gegeven omdat hij vindt dat het belang van de nabestaanden daarmee is gediend.

De familie moet nu zelf opdraaien voor de kosten. Ze moeten onder andere de patholoog-anatoom en de radioloog betalen. Maar ook de kosten voor een tweede kist en het opgraven en herbegraven. Al met al kunnen de kosten oplopen tot wel 10.000 euro. Familie en vrienden gaan het publiek in Groningen donderdagavond vragen of ze een bijdrage willen leveren zodat er duidelijkheid kan komen over de doodsoorzaak.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder