nieuws

Facultatieve
Sponsors

Opening fototentoonstelling “Gelukkig hebben we de foto’s nog”

25 augustus 2014


Op vrijdag 12 september wordt de fototentoonstelling “Gelukkig hebben we de foto’s nog” officieel geopend. De tentoonstelling is gemaakt door Els Hogervorst, samen met afscheidsfotografen Boukje Canaan en Jasmijn van Lin-Duterloo, als afstudeerproject voor Els’ opleiding tot uitvaartbegeleider bij Vitaedis.

De foto’s laten hedendaagse afscheidsfoto’s zien met als doel meer bekendheid te geven aan afscheidsfotografie. Iedereen heeft namelijk foto’s van belangrijke gebeurtenissen in het leven (geboorte, huwelijk, jubilea, vakantie) maar weinigen maken foto’s van één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in ons leven: een overlijden.

Afscheidsfoto’s kunnen troost geven en hebben een positieve invloed op het rouwproces. Foto’s leveren tastbaar bewijs, stimuleren herinneringen en geven erkenning aan je nieuwe status na het overlijden van een dierbare. Als rouwende helpen de foto’s je met inzichten over wat er allemaal is gebeurd en bieden mogelijkheden om er met anderen over te praten. Om zo tot ,wat hedendaagse rouwtheorieën noemen, acceptatie te komen.

Goede afscheidsfoto’s zijn dus van onschatbare waarde voor nabestaanden. De foto’s, die met goedkeuring van de nabestaanden worden getoond, laten een goed en gevarieerd beeld zien van de hedendaagse afscheidsfotografie, waarin de nadruk ligt op de sfeer van het afscheid. De foto’s worden getoond op dezelfde manier als waarop ze zijn gemaakt: integer en met oog voor detail én de situatie.

Officiële opening met speciale gast
De fototentoonstelling wordt op vrijdag 12 september 2014 officieel geopend door Lowie van Gorp. Lowie is de vader van Guusje; begin 2011 openbaarde zich bij haar een zeldzame vorm van longkanker. Guusje overlijdt in oktober 2011, nog maar 10 jaar oud. Lowie van Gorp heeft 2 aangrijpende boeken geschreven: “KanjerGuusje –mijn leven is van mij” over de periode tussen de diagnose en haar uitvaart en “We houden je vast” over de eerste 2 jaar na Guusje’s overlijden. Ook richtte hij de Stichting KanjerGuusje op die ondersteuning geeft aan kinderen met kanker en hun naasten. In deze lezing zal Lowie o. a. vertellen wat foto’s voor hem en zijn gezin hebben betekend tijdens de ziekteperiode van Guusje, haar overlijden en de periode erna.

Datum: vrijdag 12 september 2014
Locatie: Theater Tiliander; Spoorlaan 82c; 5061 HD Oisterwijk
Ontvangst: vanaf 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: gratis
Aanmelden: www.afscheidsfotograaf.nl/tentoonstelling of via info@jasmijninbeeld.nl, ejmhogervorst@gmail.com of 076-5151444.

Na de officiële opening op 12 september is de expositie tot en met 3 oktober 2014 te zien in De Bibliotheek Oisterwijk; Spoorlaan 82e, 5061HD Oisterwijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >