nieuws

Facultatieve
Sponsors

Stormschade algemene begraafplaats in Winterswijk

18 augustus 2014


Foto: Wim Ruesink

Door de storm die over een deel van Winterswijk trok, zijn op verschillende plaatsen bomen omgewaaid en takken uit bomen gewaaid. Een flat en een bedrijfspand aan de Europalaan hebben aanzienlijke schade opgelopen. Op andere plaatsen zijn dakpannen van woningen gewaaid. In samenwerking met onder andere de hulpdiensten, Rova, de Woonplaats, particulieren en aannemersbedrijven is begonnen met het herstel van de schade. Tevens wordt gewerkt aan het verwijderen van omgevallen bomen en gevaarlijke, loshangende takken.

Ook op de algemene begraafplaats zijn door de valwind verschillende bomen omgewaaid. Daardoor is een aantal graven beschadigd. Inmiddels is de gemeente Winterswijk bezig met een inventarisatie van de schade op de begraafplaats. De gemeente legt persoonlijk contact met de betrokken nabestaanden om hen op de hoogte te brengen van de schade. Vanaf deze week wordt de begraafplaats na 17.00 uur afgesloten voor publiek, dit in verband met gevaar door nog loshangende takken.

Inventarisatie van de schade
Op dit moment ligt de prioriteit bij het herstellen van de schade en het opheffen van onveilige situaties, bijvoorbeeld door gevaarlijke, loshangende takken. De omvang van de schade is nog niet bekend. Deze week wordt begonnen met een uitgebreide inventarisatie van de geleden schade.

(persbericht gemeente Winterswijk)


Foto: Wim Ruesink

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >