nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wat gebeurt er met de ziel na de dood?

17 augustus 2014

Wat gebeurt er met de ziel na het sterven? Hoe ziet de wereld achter de sluier van de dood eruit? Op 11 september 2014 geeft Willem Glaudemans bij Yarden Utrecht een lezing over zijn ‘Boek van het Eeuwige leven - Een cursus in sterven’. Daarbij neemt hij je mee op zielenreis, “vertrekpunt” Utrecht.

Willem Glaudemans beschrijft tijdens zijn lezing rechtstreeks, alsof je het zelf nu meemaakt, het hele proces van het vertrek van de ziel uit het lichaam en haar reis door de verschillende lichtsferen tot aan de terugkeer naar God, of de Bron. Hij baseert dit op bijna-dood-ervaringen, oude culturele overleveringen, mystieke en esoterische geschriften, modern wetenschappelijk bewustzijnsonderzoek, hypnotherapie, uittredingservaringen en innerlijk weten.

Een cursus in sterven
Glaudemans meent dat we in onze samenleving de ‘kunst van het sterven’ zijn kwijtgeraakt: ‘Doordat we niet weten wat ons in het “hiernamaals” te wachten staat, bereiden we ons er niet op voor’. Zijn boek is dan ook een reisgids voor gene zijde. Want weten wat er hierna is, heeft een zuiverende invloed op hoe je nú leeft.

Tijdens deze zielenreis staat Glaudemans ook stil bij de Levensschouw: hoe de ziel aan gene zijde terugkijkt op haar leven, waar ze tekortschoot en wat ze met liefde heeft gedaan. Voor mensen die met stervenden en hun dierbaren werken, is dit belangrijke informatie. Deze lezing is dan ook bedoeld voor stervensbegeleiders, geestelijk begeleiders, hospicemedewerkers, maar zeker ook voor nabestaanden en andere belangstellenden.

Over de spreker
Willem Glaudemans studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde in Utrecht. Hij werd bekend als medevertaler van de gnostische en vroeg-christelijke teksten, de ‘Nag Hammadi-Geschriften’, en als eindredacteur van de Nederlandse editie van ‘Een cursus in wonderen’. Al van jongs af aan was hij nieuwsgierig naar het leven na de dood. Hij volgde twee trainingen bij Elisabeth Kübler-Ross over Life, Death and Transition, die zijn leven ingrijpend veranderd hebben. Willem Glaudemans geeft lezingen, trainingen en persoonlijke begeleiding.
Meer informatie op www.willemglaudemans.nl

Datum en locatie
Deze activiteit wordt aangeboden door Yarden Vereniging en vindt plaats in Yarden Crematorium Daelwijck, Floridadreef 7, 3565 PM in UTRECHT van 20.00 tot 22.00 uur. Vanaf 19.30 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Bezoekers worden geadviseerd zich aan te melden via www.yarden.nl/aanmelden of per mail yarden.events.utrecht@gmail.com of telefonisch
via 06 - 319 306 02 (tijdens kantooruren).
De toegang is gratis!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >