nieuws

Facultatieve
Sponsors

Luchthavenpastoraat Schiphol en Monuta bieden ondersteuning bij overlijden tijdens verblijf buitenland

2 juni 2014

Vanaf 1 juni biedt Monuta in samenwerking met het luchthavenpastoraat Schiphol een extra dienstverlening aan nabestaanden wanneer een dierbare in het buitenland komt te overlijden. Nabestaanden kunnen begeleiding en ondersteuning krijgen van het luchthavenpastoraat vanaf het moment van de landing van het vliegtuig, tot en met het vertrek naar huis vanaf de luchthaven.

Wanneer iemand in het buitenland overlijdt, vliegen nabestaanden nu terug naar Nederland, zonder de overledene, die vaak enkele dagen later aankomt. De nabestaanden worden veelal opgehaald op Schiphol door familie of vrienden. De hereniging vindt dan plaats bij de deuren van de aankomsthal. Hier staan meestal vrolijke mensen die iemand van vakantie of zakenreis afhalen. Dit is voor de direct betrokkenen vaak een nare ervaring.

Het luchthavenpastoraat
Het luchthavenpastoraat zorgt ervoor dat afhalers niet bij de uitgang hoeven te wachten, maar onder begeleiding langs de douane kunnen naar een rustige plek om met de terugkerende nabestaanden te worden herenigd. Ook begeleiden de medewerkers de familie op een snelle manier bij het afhalen van de koffers en afhandeling bij de douane. De familie wordt begeleidt tot bij de auto of het openbaar vervoer waarmee men reist. De dienstverlening van het luchthavenpastoraat is gratis en is niet gebonden aan een kerkelijke achtergrond. De dienst is niet geheel nieuw, maar werd tot op heden slechts sporadisch aangeboden. Vanaf 1 juni gaat Monuta via de alarmcentrales van reisverzekeraars de dienst actief aanbieden aan nabestaanden.

Het luchthavenpastoraat, dat sinds 1975 op Schiphol te vinden is, biedt emotionele en geestelijke zorg aan mensen de op de luchthaven komen of daar werkzaam zijn. Het pastoraat bestaat uit drie pastores, bijgestaan door vijfentwintig vrijwilligers van allerlei gezindten. Samen zorgen zij voor een rustpunt waar mensen van alle nationaliteiten en levensovertuigingen welkom zijn.

Over Monuta
Monuta is een landelijke uitvaartverzorger en -verzekeraar met 120 vestigingen en ruim 1,2 miljoen verzekerden. Monuta heeft ruim 90 jaar ervaring en weet daarom hoe moeilijk nabestaanden het vaak hebben na een overlijden. In een korte en emotionele periode moet veel worden geregeld. Door vooral praktische zaken uit handen te nemen, krijgen de nabestaanden de tijd en ruimte om persoonlijke keuzes te maken. Zo is Monuta de steun bij iedere uitvaart. Nabestaanden hebben het tenslotte al moeilijk genoeg.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >