nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta Puravida uitvaartzorg in regio Lansingerland en Zuidplas

20 juni 2014


Per 1 juli 2014 start Yvette van Dorp als het nieuwe gezicht van Monuta in de regio Lansingerland en Zuidplas. Onder de naam Monuta Puravida begeleidt zij nabestaanden voor, tijdens en na de uitvaart. Yvette: “Het laatste afscheid, dat kan maar één keer. Het is het laatste wat je voor je dierbare kunt doen. Je kunt het niet meer overdoen en daarom moet het kloppen. Daar wil ik nabestaanden graag bij helpen.” Monuta Puravida is gevestigd in Berkel en Rodenrijs.

Yvette van Dorp is een nieuw gezicht binnen de uitvaartbranche. Zij volgde de opleiding fysiotherapie, is werkzaam geweest als forensisch onderzoeker bij de politie Rotterdam Rijnmond en als locatiemanager van een ouderenontmoetingscentrum. Door haar werk bij de politie en in de zorg en welzijnssector kwam zij regelmatig in aanraking met mensen die hun dierbaren waren verloren. Yvette: “Ik werd geboeid door de verhalen achter de overledenen en de families. Ik wilde meer doen voor deze nabestaanden, ze steunen en begeleiden. Daarom heb ik de opleiding tot uitvaartverzorger gevolgd. Al mijn ervaringen kan ik nu combineren in dit mooie vak. Een goed afscheid is het laatste wat nabestaanden voor hun dierbare kunnen doen. Ik wil nabestaanden daarbij helpen en begeleiden, net dat beetje meer betekenen.

Afscheid nemen doen we allemaal in ons leven. Op veel momenten en op vele manieren. Maar afscheid nemen wanneer iemand is overleden, dat is een heel speciaal afscheid. Definitief afscheid nemen van iemand waar je veel van houdt, is één van de moeilijkste dingen. Dat vraagt liefdevolle aandacht en tijd. Het laatste afscheid - de uitvaart - dat kan maar één keer, je kunt het niet meer overdoen en daarom moet het kloppen. Ik wil met al mijn creativiteit en aandacht helpen om troost te bieden in die dagen van verdriet. Zodat het afscheid nemen van een dierbare niet alleen verdrietig is, maar tegelijk ook troostend kan zijn.”

De naam Puravida is niet willekeurig gekozen, maar heeft voor Yvette een diepere betekenis: “Een uitvaart is een schets van iemands leven, zo puur en oprecht mogelijk. Dat is waar ik voor sta. Vandaar ook de naam Puravida, wat letterlijk ‘puur leven’ betekent. Wanneer iemand is overleden, denk je terug aan het leven van die persoon. Het leven als uitgangspunt voor het afscheid. Een afscheid waarin het juist over leven gaat, met dankbaarheid dat hij of zij er was en warmte en vreugde heeft gebracht in het leven van de nabestaanden.

Doordat ik als franchisenemer bij Monuta aan de slag ga, is het mogelijk om met steun en ervaring van een grote onderneming toch die persoonlijke aandacht te geven die nodig is om een uitvaart op die manier vorm te geven die de familie graag wil.”

Ook zonder of met een andere uitvaartverzekering kan men bij Monuta Puravida terecht.
Voor meer informatie of het melden van een overlijden, kunt u contact opnemen met:

Yvette van Dorp
Monuta Puravida
Marnix Gijsenstraat 10
2652 KL Berkel en Rodenrijs
Telefoonnummer (010) 511 55 97
www.monutapuravida.nl
puravida@monuta.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >