nieuws

Facultatieve
Sponsors

Donatie voor inrichting Theehuis begraafplaats De Boskamp

21 juni 2014


Stichting Theehuis De Boskamp in Assen heeft van het Monuta Charity Fund een donatie van € 3.000,- ontvangen. Er zijn al geruime tijd plannen om op de begraafplaats De Boskamp een theehuis te vestigen.

Na een aantal jaren ‘try-outs’ met minimale voorzieningen te hebben gehouden om de animo te onderzoeken, kreeg de stichting eind vorig jaar eindelijk een vast onderkomen: een gebouw achter het columbarium. Wel is er nog een flinke opknapbeurt nodig. De bijdrage van de goededoelenorganisatie van uitvaartverzorger en -verzekeraar Monuta is bedoeld voor de inrichting van het Theehuis.

Theehuis De Boskamp is een ontmoetingsplaats voor bezoekers van de begraafplaats in Assen. Het wordt volledig gerund door vrijwilligers en heeft geen winstoogmerk.

Voorzitter en vrijwilliger van Theehuis De Boskamp, Petra de Kruijf “Het Theehuis biedt nabestaanden een warme en sfeervolle plek om even tot rust of tot bezinning te komen. Dit kan eventueel onder het genot van een kop thee of koffie. Uiteraard zijn de bezoekers van het columbarium en het crematorium ook van harte welkom in het Theehuis. Een ontmoeting met medebezoekers of met een van de vrijwilligers kan van grote betekenis zijn voor het verwerken van het verlies. Met de donatie van het Monuta Charity Fund kunnen wij ons nieuwe onderkomen voorzien van meubels, zodat we een sfeervol Theehuis kunnen realiseren. ”

Marga Haveman van Monuta Haveman mocht de cheque namens het Monuta Charity Fund uitreiken. Marga: “De sfeer op een begraafplaats of in het columbarium kan soms kil zijn. Het is heel prettig als je na een bezoek in een warme, sfeervolle omgeving tot rust kunt komen, om te herdenken of een luisterend oor te vinden. Het kan mensen helpen bij het rouwproces. Door de realisatie van dit Theehuis wordt de herdenking en daardoor de verwerking beter mogelijk gemaakt.”

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >